09 december 2017

Kalifornien naturligtvis

Hur många knäppa lagar kan man hitta på och ändå förbli integrerad med resten av USA?
Här är det senaste från Kalifornien.

    California Assembly ledamot Phil Ting, en Dem. som är ordförande i budgetkommittén, säger att han planerar att införa en proposition som från och med 2040 kommer att låta statens motorfordonsdepartement registrera enbart "rena" fordon som inte släpper ut koldioxid.
Enda tillåtna fordon blir de som drivs med batterier och vätgasdrivna bränsleceller.

Phil Ting representerar San Francisco, men detta vanvett är inte begränsat till Gay Area.

    Kalifornien har den största bilmarknaden i landet, men Ting är inte den första statliga byråkraten som  överväger ett totalförbud mot förbränningsmotorer. Ämnet har diskuterats på California Air Resources Board,  efter att guvernör Jerry Brown visat intresse för liknande åtgärder i andra länder, inklusive Kina.

Kommunistiska Kina - med en avsevärt lägre levnadsstandard och ännu lägre respekt för enskild frihet -  har varit en inspirationskälla för Democrats under lång tid.

Bakom förbudet av vanliga bilar ligger naturligtvis idén att det kommer att förhindra global uppvärmning.

Den som bokstavligen tror att ett förbud mot normala bilar i Kalifornien skulle få en märkbar effekt på världstemperaturer bör skaffa sig en sådan här bil:

2 Kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Berit sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.