19 januari 2018

Det är 3.6 miljoner, inte 800,000

Och Democrats ser dem alla som framtida väljare


Den politiska debatten om "DREAMers" - illegala invandrare som kom till USA som barn - har missat hur många som egentligen finns i landet idag:  cirka 3,6 miljoner.

Det antal personer som riskerar utvisning är inte allmänt känt, till stor del därför att så mycket uppmärksamhet har fokuserats  på de 800 000, mestadels unga DREAMers som accepterades under Obama-erans DACA-program ( Deferred Action for Childhood Arrivals) 

Den mindre gruppen DREAMers står i fokus eftersom president Trump avbröt DACA i september och sade att det var en olaglig åtgärd av den verkställande myndigheten och att sådana bestämmelser bara kan komma från Congress, som nu förhandlar med Trump om en kompromissplan.

Många politiker gör ingen skillnad mellan DREAMers och DACA men DREAMers fick sitt namn från DREAM Act, en proposition som föreslagits i Congress sedan 2001, och som skulle skydda denna grupp invandrare men som aldrig gått igenom.

Antalet 3,6 miljoner illegala immigranter som kom till USA före sin 18-årsdag är en uppskattning som kommer från Migration Policy Institute, en opolitisk ideell tankesmedja som studerar globala invandringsmönster.
Det är ungefär en tredjedel av alla odokumenterade invandrare i landet och innefattar inte de miljoner av deras närmaste familjemedlemmar som är amerikanska medborgare.

Ett antal så stort ökar engagemanget för båda sidor i tvisten om huruvida DREAMers ska deporteras eller få stanna kvar under föreskrivna villkor eller om man ska ge dem medborgarskap.

I utbyte mot skydd för DREAMers,  begär Republicans ökad gränssäkerhet, ett stopp för “mångfalds -visum” för personer från underrepresenterade länder, inklusive flera från Afrika, och en minskning av det antal släktingar som amerikanska medborgare kan sponsra för viseringar.

Hela artikeln här

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.