01 april 2018

Må himlen hjälpa oss


Vi har nyligen köpt en liten husvagn som vi gett namnet "Rocinante."
När sommarlovet börjar och vi inte längre  behöver transportera barnbarn till och från skolan kommer vi att göra vår årliga resa över kontinenten och campa längs vägen. 

Eftersom vi i många år bodde ombord på en 34-fot segelbåt borde det inte vara något problem att anpassa sig till de begränsade boendet.  Vi packar och planerar och gör mindre uppgraderingar, så i går besökte vi ett av de lokala byggvaruhusen för att köpa en rullgardin.

Eftersom fönstret är en udda storlek var det nödvändigt att modifiera en standardstorlek för att gardinen skulle passa.  Detta borde inte ha varit något problem för personalen i Home Depot eftersom de är utrustade med en speciell, enkel svarv-liknande maskin för att kapa rullen.

En anställd, trevlig afroamerikansk ung kvinna förklarade att hon saknade nödvändig utbildning för att använda maskinen, men skulle tillkalla en handledare för att hjälpa oss.

Efter 15 minuters väntan anlände den afroamerikanska handledaren och hon kom tillsammans med 2 andra kvinnor; en annan ung svart kvinna och en som hade spanska som förstaspråk.
Handledaren sade att hon "hoppades att hon kom ihåg hur man ska använda maskinen”. 
De fyra kvinnorna försökte kollektivt utföra uppgiften och efter 25 minuter lyckades de, fast de  åstadkom också en mindre reva i gardinen i processen.

Under hela denna operation såg jag hur min man var oerhört frestad att instruera dessa damer, men jag lyckades stoppa honom genom att ruska på huvudet och ge honom en varnande blick.  
Om han blandat sig i skulle det ha uppfattats som att “en vit man utövade sin överhöghet”

Vi lämnade Home Depot och insåg att den inkompetenta personalen skulle vara nästan omöjlig att avskeda och extremt svår att träna, på grund av att de inte verkade ha någon mekanisk begåvning.

Lyckligtvis är vi pensionärer med gott om tid, men bara himlen kan hjälpa ett samhälle som måste genomlida inkompetens och kvoteringar.
Vi får också vara tacksamma att rullgardinen inte var en gångbro i Florida.

1 Kommentarer:

elina sa...

Haha, välkomna i den nya världen där de outbildade och oförmögna tar plats och kunskap är bara en belastning.
Min sambor har nu flyttat till ett demensboende. Inte den vi valde för de gamla får inte välja. Överklagan har nu väntat i rätten sedan jul.
Vi hade samtal med platsens sjuksköterska. Vi frågade om han fick den ordinerade medicinen, livsviktig variant. Sköterskan svarare annat. Upprepade fem gånger, hans son med lite annan formulering. Hon svarar en inlärd remsa men inte på den enkla frågan.
Så hur passerar man en utbildning utan att kunna prata svenska eller ens engelska? Nu planerar man sänka betygskraven ytterligare så folk blir inte ledsna när de inte klarar skolan.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.