05 april 2018

Uppdatering


President Trumps beslut att skicka soldater till den mexikanska gränsen markerar en väsentlig eskalering i den amerikanska gränspolitiken. Det handlar om riktiga soldater, inte gränsvakter.

Den enorma karavanen har nu kommit till ett stopp. 400 personer har redan skickats tillbaka av mexikanska myndigheter.

Presidenten stängde också dörren till DACA - ett Obama-program som syftar till att skydda unga invandrare som illegalt förts till USA som barn.  I en söndags-tweet kritiserade Trump  "löjliga socialistiska lagar" som “att fånga och släppa”.
"Och när fler “karavaner "kommer" till USA: s gränser, måste Republicans ta i med hårdhandskarna för att skapa tuffa lagar NU. INGET MER DACA DEAL! "

Så det verkar som vi nu har en karavan som aldrig kommer att nå USA-gränsen och amerikanska trupper på väg för att skydda den tills muren är byggd.
Kanske borde Trump skicka presentkorgar till karavan-arrangörerna och tacka dem för att de skyndat  på hans planer för gränssäkerhet.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.