10 juli 2018

Judge Brett Kavanaugh for Supreme Court


President Donald Trump nominerade  Brett Kavanaugh, en federal  domare i Washington, att efterträda Anthony Kennedy i Högsta domstolen.

Kavanaugh tjänstgör vid  Court of Appeals för District of Columbia Circuit, som ofta hanterar federala lagar och politik. Om han bekräftas kommer Supreme Court att bli helt konservativ och han kommer att ansluta sig till  gruppen John Roberts och Justices Clarence Thomas, Samuel Alito och Neil Gorsuch - som ger dem en  majoritet.

Han kommer att rösta med de konservativa oftare än vad Kennedy gjorde, som ibland röstade med domstolens socialister i fall som handlade om sociala problem. 

"Domare Kavanaugh har oklanderliga referenser, oöverträffade kvalifikationer och ett bevisat engagemang för lika rätt inför lagen”, sade Trump under sitt nomineringstal. 

Varje gång en GOP-president gör en SCOTUS-nominering skriker de som anser att abort är en rättighet att Roe v. Wade kommer att  upphävas.
Det har inte hänt förut och kommer inte att hända nu heller.

3 Kommentarer:

Argus sa...

Som jag skrivit tidigare, om vissa republikaner kan slita sig från kvinnors sköten skulle partiet vinna mycket på det. Nej, det är olyckligt att kvinnor kan besluta om abort utan att fadern har något att säga till om. Men, hur kan man få till en allmän hållning som tillgodoser båda krav utan att inverka på den ena parten? Det blir bara absurditeter om åttioåriga svendomar ska besluta om kvinnors rätt som katolska kyrkan.

Det är kanske bättre att fimpa Hollywood så arr unga människor får en realistisk syn på livet och kanske börjar att gilla sig själva. https://www..youtube.com/watch?v=hLpE1Pa8vvI

Berit sa...

Argus, din länk blev avhuggen någonstans i rymden. Försök igen.

Argus sa...

En punkt för mycket https://www.youtube.com/watch?v=hLpE1Pa8vvI

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.