17 november 2018

Georgia har en ny guvernör nu


Resultatet av guvernörsvalet mellan  Brian Kemp (R) och Stacey Abrams (D) var inte särskilt jämt.
Kemp vann med 55 000 röster. Men alltsedan valet har Abrams försökt hitta anledningar för en röstomräkning eller kanske ett omval - något som på ett magiskt sätt skulle utplåna den imponerande marginalen. I går gav hon upp… på sätt och vis:

     Stacey Abrams gav upp sitt försök att vinna guvernörs -jobbet i  Georgia men democrats uppmanar henne att inte ge upp och de planerar att starta  en “grupp för rösträtt “ och inleda en omfattande process, som kommer att bestrida nuvarande “principer” inom valpolitiken.

 Vad kommer det att utmana?

 "Principen” att bara tillåta en person att rösta en gång? "Principen” att räkna alla röster, och bara de röster som kastas enligt Georgias vallagar? 
 Politiskt är det ett lamt försök att behålla Abrams i allmänhetens ögon,  i förhoppning om en position i ett framtida val av något slag.

Hon har ju verkligen kvalifikationerna: Svart, homosexuell kvinna...överviktig kanske också räknas?

1 Kommentarer:

Argus sa...

De kanske vill ha det som med den nya svenska TV-skatten där du betalar hela året även om du dör i januari? Skulle vara intressant att se hur demokraterna hindrar valsedlarna att brinna upp där deras döda väljare befinner sig. ;-)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.