13 december 2018

Ingen Julfest för pressen


Trump inställer det traditionella julkalaset för pressen, vilket knappast är chockerande, med tanke på alla hans kommentarer om "falska nyheter" och den överväldigande negativa rapporteringen om honom och hans administration.

För några veckor sedan drog White House in presskortet för CNNs Jim Acosta efter att han vägrade ge upp mikrofonen under en presskonferens och han fick inte tillbaka sitt pass förrän CNN hotade med en stämning.

Trump har också två gånger vägrat att delta i White House Correspondents Dinner, en Tony Awards middag där varje president sedan Richard Nixon varit närvarande.

Man skippar mediafesten men det är högsäsong för andra julkalas.  Utvalda journalister som är generellt positiva,  inklusive några från Fox News finns med på gästlistorna.

Vissa kritiker ifrågasatte om de som rapporterar eller kommenterar om White Huse borde delta i festerna, men få har avböjt inbjudningarna. Många Trump-supportrar kommer utan tvekan att välkomna presidentens beslut att strunta i media-etablissemanget,  åtminstone i år.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.