14 december 2018

Ny plan för att beskatta SMS. . . retroaktivt

Om Public Utilities Commission i Kalifornien får som de vill kommer man att ta ut skatt på telefon-meddelanden.
De har plockat ihop ett 52-sidigt förslag om hur man ska beskatta textmeddelanden inom staten. Detta är planerat att genomföras 2019.
Skatten kan inbringa 44 miljoner dollar per år.

Men vänta! Det finns mer!

    Eftersom kommissionen bekräftar en befintlig policy kan vissa tele-bolag ställas ansvariga för tidigare betalningsavgifter. Alla telefon- operatörer ska lämna in två anmälningsbrev inom 90 dagar från det att detta beslut har fattats och informerar kommissionen om huruvida de har anmält och överlämnat tillägg på inkomster för textmeddelanden. Telefon- operatörer som inte har anmält och överfört tilläggsavgifter på textmeddelanden inom de senaste fem åren ska identifiera vad de är skyldiga och föreslå en betalningsplan.

Det kommer att dra in ytterligare 220 miljoner dollar.

Om det går igenom i domstol är det sedan fritt fram för retroaktiv beskattning på i stort sett allt.
Det är ingen ände pa vad byråkrater kan hitta på.  De vill alltid ha större budgetar och mer kontroll. Det är byråkratins första lag.

Kalifornien kommer att i vanlig ordning fungera som test-råtta och om det går igenom där kommer vi att se samma sak i andra stater. (och länder) 

1 Kommentarer:

elina sa...

Men jösses...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.