10 februari 2019

Barnamord är Femi-Nazi för “kvinnors hälsa”


Två gånger nu har Democrats vägrat att ta upp lagförslaget som kallas “Born Alive Abortion Survivors Protection Act,”

Åtgärden är "avsedd att se till att alla spädbarn som överlever en abort får samma lagliga skydd som nyfödda och obligatorisk vård,  samt bestraffning av de läkare som tillåter sådana barn att dö eller som avsiktligt dödar en nyfödd", (sponsor Rep. Ann Wagner (R-MO).

"Om Democrats motsätter sig, för vi fram det igen, och om och om igen,  för det är det rätta“. Det är inte en parti-fråga - det handlar om att rädda liv. Jag tror att alla kan hålla med om det. Vi borde lösa detta problem den här veckan. "

Lagen över hela landet fastställer att abort kan göras när som helst under graviditeten om kvinnans hälsa står på spel. Barnet i livmodern är inte en person. Om babyn är en person är den skyddad av femte och fjortonde amendment, vilka “skyddar personers liv” och att lagen gäller lika för alla personer. Man kan inte ta en grupp eller klass av människor och ta ifrån dem den rätten. Den lagen tillkom i stort för att förbjuda slaveri.

Men detta med abort och vad som händer sedan babyn är aborterad är en helt annan förskräcklig sak som fördes fram i dagsljus när Guvernör Northam - som också är barnläkare - tillfrågades:
“Vad händer med en baby som överlever aborten i nionde månaden ?”
 Han svar var att babyn kan läggas åt sidan och läkaren och mamman kan besluta att låta den dö.

Låta den dö???” Är inte babyn en person?
Man kan ju alltid diskutera om en baby i livmodern är en person eller inte men ett nyfött barn är en person och har rätt till lagligt skydd.

Som lagen Roe .v Wade och Doe v. Bolton tolkas kan en kvinna som påstår att hon inte är känslomässigt mogen att bli mamma, eller inte av rätt ålder  - få abort när som helst under graviditeten.

Under rättegången mot abortläkaren Gosnell som slaktade barn med en skalpell, använde man sig av ett expertvittne - en annan abortläkare som svarade på frågan:
“Vad gör man med en aborterad baby?-

Svar:  “Man låter  babyn dö, kvävd eller strypt”

Inget samhälle kan överleva särskilt länge om de tillåter att personer dödas bara därför att de är oönskade.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit,
jag tror att det viktigaste här är att slå fast att fostret i livmodern INTE är en del av kvinnans kropp - utan en helt annan kropp tillhörig en helt annan person. Fostret lånar kvinnans livmoder i 9 månader på samma sätt som man kan ha en hyresgäst i sitt hus under 9 månader. Om man tröttnar på denna hyresgäst innan kontraktet går ut så har man ju ingen rättighet att ta livet av denna, eller hur?
Det argument som används är ju ständigt att "det är ju min kropp och jag gör vad jag vill med min kropp". Nej, det är faktiskt inte kvinnans kropp utan en helt egen individ men en helt egen uppsättning gener och en HELT EGEN SJÄL.
I stället bör man tala sanning och säga att anledningen till att man vill beröva den självständiga individ livet är att man inte vill ta hand om detta barn. Men då kan det adopteras bort när det gått 9 månader. Faktum är att många som föder barn som de från början inte velat ha blir sedan mycket kära i sina barn. Och motsatt - många av de kvinnor som gör abort ångrar sig sedan hela livet. Och en del av dem blir aldrig mera gravida. Detta är fakta som aldrig belyses i debatten. Att göra abort för vissa debattörer är ungefär som att rensa tarmen om man har diarré. Det skall ut. MEN DET ÄR INTE DET !
/SB

Anonym sa...

Undrar om abortivrarna har funderat på vad de skall säga till socialistiska politiker när tjänstemännen (obamacaretänstemännen) tar nyfödda barn ifrån mödrarna, "dom" behöver ju inte slå ihjäl dem.
Sverige lär ha haft rashygienister långt in på 60 talet.

Berit sa...

SB/ naturligtvis har du rätt, jag bara förklarar vad den amerikanska lagen säger om vem som räknas som en person och inte och hur man på så vis kan rättfärdiga förfarandet.

Anonym sa...

Berit,
detta var ingen kritik av vad du skrivit. Du gör en strålande insats varje dag för oss svenskar genom dina klarsynta krönikor från USA. Men om man skall ändra på lagarna så måste man först vinna den offentliga debatten. Och den offentliga debatten tar aldrig upp den sorg som ibland drabbar kvinnor som gjort abort - därför att dessa synpunkter får inte ens nämnas. Och detta att det enbart handlar om "kvinnans kropp" är ett argument som måste vinnas. Detta handlar om MERA än kvinnans kropp.
Man berövar någon livet.
Om någon skulle döda någon människa i medelåldern så berövar man denna människa på dess återstående liv. Om man dödar ett foster eller framfött barn så berövar man detta foster eller barn hela dess liv. Så står frågan.
Nu hävdas det att fostret ändå "inget kan känna". Precis som om det skulle vara tillåtet att döda en människa i sömnen, eftersom hon ändå ingenting känner. Det är faktiskt inte tillåtet och det beror inte på att hon ingenting känner utan på att man berövar denna människa livet.
Men nu tror jag att denna fråga om abort av foster ända upp till 40:e fosterveckan och t. o. m. om det fötts fram och andas (spädbarnsmord) kan vara ännu större än så. Det kan ha någonting att göra med försäljning av fosterdelar, som blivit big business. I alla fall har detta antytts i en del publikationer.
/SB

Berit sa...

När “Pelle” följer med mig på en flygtur i min Cessna på 10 000 meters höjd kan jag inte bara öppna dörren och knuffa ut honom för att jag är trött på hans sällskap - jag har ansvar för hans liv tills vi landar.
Han klev in i planet - utan fallskärm - för att jag lämnat dörren öppen och lät honom, men det ger mig ändå inte rätt att vidta åtgärder som jag vet kommer att döda honom.

Ett kanske inte så väldigt bra exempel…men ändå

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.