19 april 2019

“The beat must go on”


Var det någon som trodde att Attorney General William P. Barrs sammanfattning av Mueller-rapporten skulle stoppa Dems. försök att avsätta Trump ?

Naturligtvis gjorde det ingen skillnad.  Nu kräver Democrats att all underliggande information ska ställas till förfogande för Congress och allmänheten.

Topp-democrats krävde i går att specialrådet Robert S. Mueller III ska vittna inför Congress inom en månad och hävdar att man kan inte lita på Barr och att han försöker skydda presidenten som utsåg honom.

Barr ger med sig något och säger att han kan göra en mindre redigerad version av rapporten tillgänglig för en liten, tvåparti-grupp men att konfidentiellt material som samlats in av en “Grand jury” inte kommer delges Congress.
Democrats hävdar att Congress har rätt att se allt.

Nancy Pelosi, och Charles E. Schumer:
Ett tillrättalagt sammanfattande brev, hans oansvariga vittnesbörd inför Congress och det faktum att han höll en presskonferens innan rapporten släppte har resulterat i en förtroendekris, vad gäller hans oberoende och opartiskhet ".
“Hans presskonferens var bara ett försök att vinkla det hela.”

Republicans i Congress menar att  Barr har rätt i sin  karaktärisering att utredningen:
Det finns inga bevis för att Trump eller hans kampanj samarbetade med ryssarna eller att presidenten försökte hindrade utredningen.
"Democrats vill fortsätta att söka efter imaginära bevis som stöder deras påståenden, men de finns helt enkelt inte “

En mer utförlig version av rapporten kommer att finnas tillgänglig för de högsta Reps. och Dems. och också för det så kallade "gänget av åtta" - de två främsta Reps. och Dems. i både The House och Senate. 

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit,
Trump har under mer än 2 år spelat spelet i sin egen försvarszon Då finns det alltid en risk att det trillar in ett och annat mål - och kanske till och med ett självmål. Men det har inte gjort detta. Hade Trump själv följt sin egen instinkt hade han för länge sedan fört upp spelet på motståndarens planhalva genom att publicera FISA-rapport, 302s etc., men blev avrådd av sina advokater. Det kunde ha kommit en snabb kontring. Det var nog ett klokt råd. Nu kan de inte göra flera mål varför Trump kan flytta upp spelet på motståndarens planhalva. Och hur skall de kunna försvara sig? Det finns ju hur mycket kriminella handlingar som helst, som det inte kommer att gå att försvara. Medan Trump rullar upp det ena anfallet efter det andra så har jag svårt att tro att deras undersökningar och impeachment kommer att spela huvudrollen här. De får sprattla ett tag och sedan inse att det är bättre att fly än illa fäkta. De måste helt enkelt börja försvara sig - och de kommer inte att kunna detta. Jag är mycket optimistisk.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.