28 april 2019

Vänsterns religion


Under det senaste decenniet har Amerika blivit mer och mer “Vänster”.  Fler människor än någonsin tidigare anser att regeringen ska hålla dem under armarna och ta över det ansvar som de själva borde ha. Man kallar det “progressivism” och "leftism" - en extrem och alltmer dominerande del av det politiska spektrumet.

Samtidigt har Amerika blivit mer sekulärt. Enligt en Pew-rapport ökar antalet ”icke-religiösa” snabbt  De flesta av dessa icke-människor finns bland millennials (36%) och det är också Amerikas mest politiskt progressiva generation.

De lever på hat. Genom att ta över utbildningssystemet har Vänstern indoktrinerat en generation amerikaner som aldrig kommer sluta hata frihet, kapitalism och "enskilda friheter,” som beskrivs i den amerikanska konstitutionen.

Samma tendens kan ses i Europa - “Leftism” har ersatt traditionell religion. I stället för att associera med kristendom, som kräver att man tar ansvar för sina handlingar, har de valt en “religion” som man bekvämt kan gömma sig bakom och känna sig duktig, utan personligt offer.
Anhängarna kan känna att de bryr sig om “de minst bland oss” eftersom de röstar för en politik som ger regeringen möjlighet att erbjuda mer välfärd åt de fattiga.  Det är en opersonlig form av medkänsla, och det är tilltalande för dem som vill klappa sig själv på ryggen, utan att frivilligt spendera sin egen tid, energi eller pengar.

Leftism förstör allt som det snuddar vid: familjen, handeln, hälsan, miljön. Den har bara två attraktiva funktioner.
För det första låter den sina anhängare  känna sig snälla, "moderna", överlägsna.
 För det andra fyller den externt det mytologiska behovet av en skurk som man kan skylla all världens ondska på.  Leftism är väldigt mycket en religion, en kult.

Amerika .... var en bra idé så länge det varade.


5 Kommentarer:

Kattsand sa...

Vänsterns ideologi kan sammanfattas med "har inte jag det bra, skall ingen annan ha det bättre".

Anonym sa...

Är "Bill" William Ayers en Lenin i Amerika?

Berit sa...

Det skulle man nog kunna säga fast Ayers själv gillade Marx bättre.
Bill Ayers, en radikal aktivist och utbildningsprofessor, startade den kommunistiska organisationen Weather Underground.
Obama kallade honom “Bara en grabb i mitt grannskap”

Anonym sa...

Du har väl sett Arons första maj: https://www.youtube.com/watch?v=c6amBUeoLWY

Berit sa...

Tack! Den var ny för mig.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.