18 juli 2019

Ingen bryr sig egentligen

Amerikansk politik reflekterar och styrs av Amerikansk television, filmer och  utbildningsinstitutioner.
    Det finns inget som Media rapporterar om som indikerar att Washington diskuterar de grundläggande problem som landet står inför  - vad gäller utrikespolitik, inrikesfinansiering, regleringar,  förlust av integritet och frihet -  trots att vi  med stormsteg närmar oss 2020-kampanjen.

Amerikanska budgetunderskottet ökade med 140 miljarder dollar under de första nio månaderna av detta budgetår till 747,1 miljarder dollar . Både intäkter och utgifter var rekordartade.

Finansdepartementet rapporterade på torsdagen att underskottet för innevarande räkenskapsår  fram till juni är 23,1%, jämfört med samma period för ett år sedan,  medan intäkterna ökade med 2,7% och utgifterna med 6,6%.

Trump-administrationen förutspår att underskottet för hela budgetåret, som slutar den 30 september, kommer att uppgå till 1 trillion  dollar - upp från ett underskott på 779 miljarder förra året
   Media är för det mesta tysta om detta och det finns ingen politisk mobilisering mot det. 
Det spelar ingen roll vem som blir president år 2021. Det är här så här det ser ut och man har inte räknat in Medicare och Social Security, som det inte finns fonder för.

Vad gäller invandringen har ingenting egentligen förändrats.  Muren som Trump pratade om för att bli vald, har inte byggts. Utvisningarna är få och det vi hör är slogans och röstfiske.

Ingen politiker arbetar seriöst med livsviktiga frågor som tex. krig. Trump lovade att ta hem alla soldater och vi är fortfarande i Afghanistan. Vi är fortfarande i Syrien. Han skramlar nu med sablarna mot Iran.

Jag tror att Fred Reeds bedömning är korrekt.  Trump har inte haft en enda utrikespolitisk seger.
Men ingen bryr sig.  Media gillar inte något han gör trots att han gör vad Obama gjorde.

Var är landets ryggrad?  Var finns institutioner ledda av individer som fokuserar på grundläggande frågor?
De finns nog, men de får ingen media-uppmärksamhet. Allmänheten är omedveten om dem. Allmänheten bryr sig inte.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.