10 augusti 2019

“Meningsfull diskussion om bakgrundskontroll”


Det har blivit mycket skrivet om vapenvåld under de senaste dagarna men det är vad det pratas om här i landet nu.

President Trump sade i går att ledare för The House och Senate samt White House,  håller "allvarliga diskussioner" om en "meningsfull" bakgrundskontroll och översyn av lagen.
Chuck Schumer och Nancy Pelosi säger att de bett presidenten att kalla tillbaka Senate för att ta upp en diskussion om en lag om bakgrundskontroll som The House har föreslagit.

Som vanligt kommer Trump med dubbla budskap.
Han tweetade på måndag morgon att han vill bifoga en lag för bakgrundskontroller till invandringslagstiftningen, men han nämnde ingenting om en sådan åtgärd senare på morgonen när han talade till hela landet om skjutningarna i El Paso, Texas och Dayton, Ohio, som efterlämnade 31 döda.
Han har senare tagit upp det igen och säger att kan vill underteckna en lag som båda partierna står bakom.

"Jag är den största anhängaren av Second Amendment som finns, men vi måste alla arbeta tillsammans för vårt lands bästa och vår säkerhet."
”Sunt förnuft kan göra det bra för alla!” tweetade. Trump.

 Han har ännu inte preciserat sin definition av ”sunt förnuft”, men han har sagt att han inte kommer att återkalla Congress och avbryta augusti-ledigheten om inte ledarna är ”nära” en överenskommelse.

Men Trump skrev också att han "talar till NRA" och andra grupper så att deras "starka åsikter kan representeras och respekteras fullt ut."

National Rifle Association.är inflytelserik bland Repblicans och motsätter sig de flesta förslag om strängare federala bakgrundskontroller av vapenköp.

Organisationen donerar stora belopp till republican politiker och kandidater, mycket mer än de ger till demokrater, enligt Center for Responsive Politics.

2016 gav de mer mer än 1 miljon dollar till GOP-kandidater - men bara 10 500 dollar till democrats.
Under 2018 donerade de över 853 000 dollar till Republicans - och drygt 19 500 dollar till Dems.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.