05 augusti 2019

Tesla Factory Store använder dieselgeneratorer för att ladda sina Model 3 bilar


Efter att Tesla nyligen meddelat att de kommer att flytta all försäljning online och sluta sälja bilar i sina fabriksägda showrooms, checkade PlainSite.org, ut ett par av fabriksbutikerna i San Francisco-området.
Både platserna i San Francisco och Burlingame var öppna för försäljning och service, och PlainSite tweetade ut foton från båda butikerna.
Artikeln finns här.

I Burlingame, CA. Teslas showroom och servicecenter, såg PlainSite dussintals osålda Model 3 som fylla deras område.
 Med tanke på att hundratusentals kunder givit Tesla förskott för Model 3 och med tanke på att dessa människor väntat i åratal på att massproduktion av Model 3 skulle börja, är det förvånande att en fabriksbutik har så stora lager. Traditionella bilhandlare har ofta hundratals osålda fordon i lager, men dessa återförsäljare säljer inte det som förmodligen är den mest efterlängtade nya modellen av bilar under de senaste 10 åren.

Ännu mer pinsamt för Tesla är att den oh-så-gröna offentliga bilden blir nedfläckad av användningen av fossila bränslen, och det är exakt vad som händer.

PlainSites reporter märkte att en anställd i Tesla-butiken försökte ladda några osålda Model 3 - vars batterier uppenbarligen laddats ur medan de väntade på sina hem -  inte bara drog runt en kommersiell 12V-batteriladdare. Han manövrerad bilar till ett par Tesla-laddningsstationer, fortfarande monterade på träpallar, och var och en av dem var ansluten till sin egen 300 kVA dieseldrivna generator på egen släpvagn.


1 Kommentarer:

Anonym sa...

Spännande med alla "miljoner TESLA bilar"?
Vi får väl koka maten över öppen eld i skogen i fortsättningen.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.