26 augusti 2019

Vi skördar vad vi sår

Sverige gör sig känt i världen.


 Jämfört med samma period från januari till juli 2018, har antalet bombningar och explosioner i Sverige ökat med 45 procent i år.

Statistik offentliggjord av myndigheter visar att Sverige upplevde 120 explosiva händelser,  medan antalet explosioner under 2018 endast var 83.
Olika källor rapporterar dock olika siffror för hela 2018.

 Enligt Dagens Nyheter, ägde 157 explosioner rum över hela landet 2018,  medan BRÅ rapporterade 108 explosion förra året.
Siffrorna skiljer sig åt, men alla organisationer är överens om att bombningarna har ökat under 2019.

Artikel här

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit,
alla är nog inte överens. Jercy Sarnecki som är en pensionerad, halvsenil (sedan många år) kriminolog, och som alltid intervjuas i TV när journalisterna vill ha ett visst bestämt svar som ligger i linje med deras "narrativ", brukar alltid hävda att brottsfrekvensen eller våldsfrekvensen inte alls ökat sedan 1950-talet. Utan det är bara anmälningsbenägenheten som ökat.
Så Berit - en kuggfråga: Hur säker är du på att dessa siffror inte beror på att enbart anmälningsbenägenheten ökat? Till exempel jämfört med 1950-talet?
/SB

Berit sa...

SB, jag är inte säker alls. Hänvisar till artikeln som har länkar till de olika rapporterna.

http://fmshooter.com/in-2019-bombings-and-explosions-up-45-in-sweden/

Anonym sa...

Berit,
det finns ingenting som gör mig mera irriterad än denna senila stolle. Om det är så att man aldrig kan lita på kriminologisk statistik eftersom man inte har koll på anmälningsbenägenheten då kan man ju lika gärna lägga ner all kriminologisk forskning, eller hur?
Men den slutsatsen är han för dum för att komma fram till.
Det förnuftiga är naturligtvis att ta rapporterna på allvar och strunta i anmälningsbenägenheten eftersom man inte har en aning om denna. För min del så tror jag tvärtom att denna har minskat - eftersom det är meningslöst att anmäla. Polisen i Sverige gör ingenting ändå.
/SB

Berit sa...

Du har rätt SB, hur kan man/vem för statistik över vad som inte anmäls???

Anonym sa...

Det värsta problemet är att socialisterna försöker inbilla Sverige och omvärlden att vi skall visa tacksamhet mot Reinfeldt och Löfven för att dessa två använder "främlingarna" för att förinta det SVENSKA FOLKET!!!
Sanslöst vidrigt.

Berit sa...

Kvinna ihjälskjuten i Malmö
https://www.expressen.se/kvallsposten/just-nu-skottlossning-i-centrala-lakare/

Arlav sa...

Ang "bombningar..
" jämfört med samma period från januari till juli 2018"
Varför jämföra med nutid?
Varför inte jämföra med t ex 1966?
Hela 1966 jämfört med januari till juli 2019"..
"Bombade" man ens 1966 - och isf varför inte?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.