25 augusti 2019

Young Americans Against Socialism

Socialismens popularitet i USA ökar, särskilt bland ungdomar.

I en nyligen genomförd Gallup-undersökning fann man att 58 procent av amerikaner mellan 18 och 34 år tror att att socialism är bra för landet, och demokratiska socialistiska politiker som Bernie Sanders och Rep. Alexandria Ocasio-Cortez har ett brett stöd bland Millennials  och Generation Z-väljare.

En 22-årig kvinna,  Morgan Zegers försöker göra något åt det och grundade nyligen en ideell organisation som heter Young Americans Against Socialism, med syfte att använda sociala media för att avslöja ”socialismens misslyckanden” och göra kapitalismen populär igen.

"Socialism är ett sådant hot mot detta land. Det oroar mig verkligen.""Unga människor konsumerar timmar av sociala media varje dag, som domineras av vänsterpropaganda som spelar på deras känslor, medan det ignorerar grundläggande ekonomi och historia”, säger hon.

Zegers har också problem med anhängare av socialismen som gör reklam för ekonomiska framgångar i de nordiska länderna. Hon säger att de kan ha socialistiska tendenser när det gäller frågor som utbildning och hälsovård, men dessa program finansieras på grund av kapitalismens framgångar  i dessa länder.

"Människor som inte tar lärdom från historien är dömda att upprepa den.  Att se hur förödande socialism har varit i andra länder och sedan se hur populärt det har blivit här  i USA har verkligen skakat om mig."

2 Kommentarer:

Kattsand sa...

Socialism = "Har inte jag det bra, skall ingen annan ha det heller"

Anonym sa...

Bortskämda flockvarelser. Indoktrineringen börjar redan på dagis.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.