25 september 2019

Bernie Sanders: “Miljardärer ska inte få finnas “


Fån CNBC:

Sanders förslag 2020 följer en plan som liknar den som Elizabeth Warren har och som gjort förmögenhetsskatt till det viktigaste i hennes kampanj.
Men förslaget från Sanders, som länge kämpat mot ett ekonomiskt system som han säger gynnar företag och de rika, skulle beskatta de rikaste amerikanernas tillgångar ännu mer än vad Warren vill.

“Låt mig vara mycket tydlig: Som USA: s president kommer jag att minska den upprörande och groteska och omoraliska ojämlikheten vad gäller inkomst och rikedom, ”sa Bernie
 "Det vi försöker göra är att kräva och genomföra en politik som avsevärt minskar inkomst- och rikedoms- ojämlikhet i Amerika, genom att säga till de rikaste familjerna i detta land att de inte kan ha så mycket rikedom."

Därefter medgav Sanders faktiskt att det är hans mål att utplåna alla miljardärer - eller åtminstone deras förmögenheter.
"Jag tycker inte att miljardärer bör existera," förklarade han. "Detta förslag eliminerar inte [dem], men det eliminerar mycket av den rikedom som miljardärer har, och jag anser att det är exakt vad vi borde göra."

Han tillade att han hoppas att den ”dagen kommer" när det inte finns några miljardärer i USA. Men, tillade han, "det kommer inte att bli i morgon."

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Försöker Sanders plundra de rika så kommer det att bli de fattigaste som råkar mest illa ut. Venezuela är det senaste exemplet.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.