11 oktober 2019

Att veta när man ska sluta
Hillary Clinton har inte förstånd nog att veta när det är dags att dra sig ur. Jag har avsiktligt inte skrivit mycket om henne sedan hon förlorade presidentvalet.

 Jag tyckte att hon fick dåliga råd från en usel make, som behandlade henne så illa som någon man kan behandla sin fru utan att fysiskt misshandla henne. Jag har gjort mitt bästa för att ignorera henne under de senaste åren, men det är inte lätt.

Hennes situation är en studie av ett problem som många av oss står inför vid någon tidpunkt i livet och som karriär-drivna, ambitiösa människor står inför upprepade gånger.  Det är: “När är det dags att sluta?”
Det är mer än att bara tacka och buga sig graciöst.

Vi lär våra barn att inte ge sig.  Det är ett gott råd.   Det lönar sig att vara uthållig, med tanke på att de flesta problem som en person är modig nog att ta på sig,  löser sig så småningom,   Men inte alltid.

Det kommer en tid när det är dags att veta när min ska sluta. Om man klamrar sig fast vid ett projekt för länge kommer det att hindra en från att slutföra något annat projekt.

Jag tror att Hillary Clinton stannat till det bittra slutet,  eftersom hon inte har något livstidsprojekt att falla tillbaka på.
Att vara en plikttrogen hustru till Bill står säkert inte högt på hennes lista. Hon slängde alla pengar hon fick för sin bok i en bottenlös önskebrunn,  
När vårt liv definieras av ett enda stort projekt kontra nästan inget, behöver vi något att falla tillbaka på.
Det verkar som Hillary inte har det.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Socialisterna äter tids nog sina egna barn, Stalin, Mao m.fl.

Berit sa...

En falang bland Democrats tränar Chelsea Clinton nu för att ersätta Representative Nita M. Lowey, så Hillary kommer naturligtvis att kasta sin skugga över det.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.