31 oktober 2019

Buh huh, inget mer Halloween godis


Allt vad vi är vana vid och ser som vår kultur måste utrotas för att skapa utrymme för Vänster-mupparnas utopi.  Halloween-firandet har dock frodats,  trots attacker på kostymer som anses rasistiska eller på annat sätt kränkande.
 Nu angriper glädjedödarna firandet ur miljösynpunkt och förklarar att Halloween-godis är problematisk.
HuffPost skriver "Är det dags att förbjuda Halloween-godis?"
   .... Allmänhetens medvetenhet om vår plastföroreningskris är hög -  sugrör och påsar förbjuds i städer och stater över hela landet, och ändå har man inte diskuterat det enorma miljöproblem som Halloween-godis skapar.
Trodde ni att fanatiker som anser att man måste förbjuda sugrör skulle nöja sig med det?
...Godispapper är mycket svårt att återvinna.
Endast en fullständig knäppis skulle se det som värt besväret att återvinna ett kladdigt omslag av en Halloween-karamell.  Men enligt deras översittar-logik ska man förbjuda allt som inte återvinns .
   ... Återvinnings-system är inte utformade för att ta hand om och och sortera omslag eftersom de har litet dollarvärde", säger Nick McCulloch, senior manager för hållbarhet på Rubicon Global, ett teknikföretag för avfallsminskning.
Med andra ord,  därför att det skulle vara slöseri med tid. Kanske det allra bästa med kapitalismen är att den får oss att använda våra resurser på ett förnuftigt sätt.
HuffPost testar också idén om att förbjuda alla matförpackningar som inte kan återanvändas.

Jag kan bara tänka mig hur populärt det skulle vara.

2 Kommentarer:

elina sa...

Här ska vi betala extra miljöskatt på de påsar vi använder stoppa i frukt och grönsaker i affären. Samt påsar man bär maten hem i ska också miljöskattas. Skatten ska då hindra att plast hamnar på de stora haven som vi i Sverige inte har. Sugrör är förbjudet förstås.
Jag väntar på när de förbjuder fimpar för det är en sopa nummer ett, men det kommer inte att hända.

Berit sa...

När jag var liten tog vi med oss egen mjölkkruka till Konsum och fick den fylld. Är vi snart tillbaka där.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.