24 oktober 2019

Democrats är desperata


De tror inte att de kan slå Trump vad gäller politiska frågor.  Allt de har att komma med är den pågående ansträngningen att försöka övertyga en majoritet av väljarna att Trump är okvalificerad, oduglig och inte borde ha valts i första hand.
  Deras ansträngning och mål är fortfarande vad de började med - att ogiltigförklara valresultatet 2016.

De hotar med åtal och “bombnedslag” men ingenting har lyckats.  De har fortfarande inte något brottsligt - de har inte någon rysk samverkan; de har ingen obstruktion.  Så som det presenteras i media kan se ut som de har något allvarligt, men de har ingenting.

“Impeachment”  är rent politiskt, och de kan inte göra det utan offentligt stöd för det,  och det har de inte i dagens läge.
Det finns 53 Republicans i Senaten.  Det behövs att  20 av dem  röstar med Democrats för att få en fällande dom men det är inte vad de är ute efter,  eftersom det inte är möjligt.

Vi kommer inte att se att 20 Republicans röstar för att i princip ta död på partiet - vilket det skulle innebära.  Om ekonomin inte kraschar kommer Trumps godkännande-siffror att hålla sig stabila och även fortsätta att gå upp.  ( CNN beklagade detta igår).

Så spelet går inte ut på en fällande dom, eftersom det inte kan uppnås.  Och inte heller  frikännande eftersom det skulle omkullkasta allt.  Det sista de vill ha är rättegång i Senaten och låta 20 Reps. rösta för att frikänna.   Det skulle innebära att Trump inte är skyldig.
  Det skulle vara de sämsta tänkbara  för Dems. eftersom det avslöjar att de tillbringat fyra år med att ljuga för det amerikanska folket att Trump är skyldig till allt  de har anklagat honom för.

Vad de vill ha är användbara idioter som Mitt Romney som offentligt uttrycker sitt stöd för att bli av med Trump. Då kan de hävda att denna lögnaktiga ansträngning om åtal har stöd i båda partierna.
   Det är deras kampanj för 2020.  De tror inte att de kan vinna valet med någon av de kandidater som vill bli nominerad.

De tre bästa Dem. kandidaterna - Joe Biden, Elizabeth Warren och Bernie Sanders - har alla allvarliga problem.  Ingen av dem är karismatisk och inte heller särskilt ung.  Sanders, Biden och Warren är 78, 76 respektive 70 år gamla, och många amerikaner känner inte för att rösta på någon som är över 70.

 Biden har högvis med “bagage” från sitt politiska förflutna. Warren är långt till vänster i sin politik, och kandidater som befinner sig i de politiska ytterligheterna tenderar att förlora mot kandidater som är mer måttliga. 
Sanders kallar sig själv en “demokratisk socialist,”  och mindre än hälften av amerikanerna säger att de skulle rösta på en kandidat från sitt parti om han är ”socialist.”

Det som pågår nu är en samordnad ansträngningen för att hitta på något som kan driva Trumps väljare bort från honom och sänka hans popularitets-siffror..

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.