31 oktober 2019

Getterna räddade Reagans bibliotek


När en ny brand blossade upp häromdagen i Kalifornien var Ronald Reagan Presidential Library i farozonen och de anställda där är stolta över den idé som kan ha hjälpt till att rädda biblioteket.

 Ventura County Fire Department konstaterar att 1 300 tunnland brann upp på mindre än 24 timmar. Brandmän och flygpersonal riktade in sig på lågorna som närmade sig biblioteket, men en relativt ny faktor fungerade till bibliotekets fördel:
En flock av hundratals getter, som brandkåren rekryterar varje maj för att hålla tillbaka vegetationen runt anläggningen, skapade en effektiv brandgata.
“Vincent Van Goat” och “Selena Goatmez” var bland stjärnorna som hjälpte till att rädda byggnaderna.

"Det var smart av oss att göra det," skröt en bibliotekstjänsteman.  (förmodligen det enda sättet att kringgå miljömupparnas förbud mot att röja undervegetation )

Ronald Reagan Presidential Library är platsen för Ronald och Nancy Reagans gravar samt dokument, foton, filmer och Reagan’s Air Force One - flygplan.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.