16 oktober 2019

Hå, hå, ja, ja


Den fjärde democrat-debatten ägde rum i går och kandidaterna fann gemensam grund när det gällde att fördöma president Donald Trump.
Alla 12 på scenen stöder utredningen och åtal och gjorde sitt bästa för att överträffa varandra genom att fördöma presidenten och kalla honom korrupt.
De hade mer delade meningar när det gäller hälso- och sjukvård, vapenpolitik och pengar inom politik. 

De flesta inbördes attackerna var riktade mot Massachusetts Sen. Elizabeth Warren, eftersom omröstningarna visar att hennes popularitet har ökat.
Bernie Sanders och före detta vice ordförande Joe Biden, hade fullt sjå att försöka försäkra väljarna att de är tillräckligt tuffa för att ockupera det Ovala Kontoret.

Biden undvek i stor utsträckning frågan om lämpligheten av att hans son Hunter Biden hade en position i styrelsen för ett ukrainskt gasföretag' medan han själv var vicepresident.
 Biden pekade istället på det uttalande som hans son gjorde tidigare på dagen, där han uttryckte sin ånger för sitt dåliga omdöme men förnekade att han gjort något fel eller olagligt.

Biden skiftade sedan fokuset till Trump och sade: "Han ger sig på mig för att han vet att om jag blir nominerad kommer jag att vinna över honom hur enkelt som helst“

Konflikterna begränsades inte till de mest populära deltagarna.
Buttigieg verkade särskilt angelägen om att dra fram kontraster och återuppliva en kamp han hade med  Beto O’Rourke i Texas över Betos fordring att ta ifrån vapenägarna deras “attack-vapen”, snarare än ett frivilligt återköpsprogram som de flesta dem-kandidaterna gillar.
(varför man ska "återköpa" någonting man aldrig sålt kan jag inte förstå)

O’Rourke förnekade att han tänker skicka polisen från dörr till dörr för att beslagta vapen, men hade svårt att förklara hur han annars skulle genomföra förslaget, utöver att förlita sig på frivilligt samtycke från vapenägarna.

Hela debatten var gammal skåpmat.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.