29 oktober 2019

Hur ska han ha det, egentligen?


President Trump ändrar sina utrikespolitiska beslut så snabbt att det är svårt att hänga med i svängarna.
 Förra veckan var han mycket tydlig med att USA skulle ta hem sina trupper från Syrien.
Ta hem soldaterna,” sa han. "Låt någon annan kämpa om denna blodbefläckade sand."

Sedan ändrade han sig och sade: "Vi har säkrat oljan och därför kommer ett litet antal amerikanska trupper att stanna kvar i det område där de har olja.  Och vi kommer att skydda det och vi kommer att bestämma vad vi ska göra med det i framtiden. "

President Trump har möjlighet att äntligen avsluta detta sorgliga  kapitlet i USA: s utrikespolitik,  så att det syriska folket kan bygga upp sitt land,  men i stället anser han att han har laglig och moralisk myndigheten att ockupera utländskt territorium och bestämma vad det landet kan eller inte kan göra med sina resurser?
Under åtta år av Obamas katastrofala "Assad måste gå" -politik,  tillhandahöll USA vapen och träning till radikaler och terrorister och en halv miljon människor dödades.

I stället rådgjorde Trump med senator Lindsey Graham - som har haft fel i alla utrikespolitiska ställningstaganden - och beslutade att följa Grahams råd att ta Syriens olja. Trots att Trump själv många gånger har sagt att ISIS är till 100 procent besegrad,  hävdar han att vi måste ta oljan för att hålla den borta från ISIS.

Det verkliga anledningen är att man fortfarande tror att man kan störta Assad,  genom att ge östra Syrien till kurderna.  Det handlar inte om ISIS utan de vill hålla oljan borta från den syriska regeringen.
  De vill inte att oljeinkomsterna ska användas för att återuppbygga landet utan i stället göra livet outhärdligt för befolkningen genom sanktioner, så att de gör sig av med Assad.
De bryr sig inte om hur många oskyldiga civila som dör.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.