17 oktober 2019

Trump önskar Putin lycka till i Syrien


"Om Ryssland vill engagera sig i Syrien, är det verkligen upp till dem," sade president Donald Trump igår och tillade att han önskar "alla lycka till.

Men kurderna är "inga änglar", tillade Trump, och han kan förstå varför Turkiet kanske vill ha sitt territorium. "Vad har det att göra med Förenta Staterna om de strider om  Syrias land?"

Presidenten verkar inte förstå att han inte kritiseras enbart för att han drar tillbaka trupper från Syrien.
Att göra det är rätt,  men Trump gjorde det på ett sådant sätt att syrierna i norr - Amerikas allierade i kampen mot ISIS - blir särskilt sårbara.

   Det gör det också mer troligt att ISIS-krigare kan fly och USA lämnades att bomba sina egna militära anläggningar av brist på tid att rensa ut ammunitionen och utrustningen där.

Trump vill att vi ska tro att hans handlingar härstammar från principiellt motstånd mot ett oändligt krig - att de ingår i en större plan för att minska USA: s närvaro i Syrien och Mellanöstern.
Men oavsett hur många gånger Trump säger det, säger hans och administrationens handlingar något annat.
Många amerikanska trupper stannar kvar i delar av Syrien som Turkiet inte vill invadera. Samtidigt meddelade administrationen just förra veckan att tusentals fler amerikanska trupper skickas till Saudiarabien. Och sedan Trump tillträdde "har den amerikanska militära närvaron i Mellanöstern inte alls förändrats", rapporterar Foreign Affairs.

Trumps prat om att avsluta eviga krig och att vi ska sköta våra egna egna affärer är uppfriskande, men det verkar vara mest prat.  Men det gör åtminstone Democrats upprörda.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.