18 oktober 2019

Trumps fel att svarta kvinnor är feta

Det fantastiska med att utse en person att förkroppsliga det som är dåligt,  är att man kan skylla allt på honom och befria sig själv från ansvar för egna problem och brister.
En professor i genusstudier vid  Rutgers University menar att det är Trumps fel att svarta kvinnor är överviktiga.

Via Campus Reform:
“Jag hatar när folk pratar om att svarta kvinnor är överviktiga. Jag hatar det, för det blir ett sätt att skylla på oss för en rad omständigheter som vi inte skapat. ”

  Professor Brittney Cooper gjorde beskyllningen under ett uppträdande på "Black Women OWN the  Conversationen" i Oprah Winfrey Network.

Se här vad ni missar om ni inte tittar på Oprahs show. Gå till minut 3:07Det måste ligga en viss sanning i det eftersom vi hör det direkt från en högutbildad universitetsprofessor.
Diet kan hjälpa privilegierade vita kvinnor, men det är annorlunda för svarta, som förtrycks inte bara av Donald Trump utan också av rasism och andra -ismer som metabolism.

"Det är bokstavlig rasism som du upplever och kampen för att få det att fungera innebär faktiskt att dieten inte fungerar för dig på samma sätt," tillägger hon

Hon förklarade sedan hur det kommer sig att Trump påverkar vikten hos människor, så som för henne själv.
Han gör det genom att vara "en polariserande figur som bidrar till att frågor om ras stressar färgade människor.”

Sedan Trump tillträdde är arbetslöshet bland svarta den lägsta sedan man började hålla koll på siffrorna.  Till och med CNN medger det.
Men det kompenserar knappast för att Trump påverkar hur svårt det är för svarta kvinnor att hålla vikten.  När fler jobbar tjänar de bara mer pengar som kan spenderas på skräpmat.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Har svårt att tro att hon lagt på sig all denna vikt under de senaste 3 åren så vem skyllde hon på tidigare? Inte Obama väl?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.