03 oktober 2019

Våld i hemmet


Under 40 år har oktober varit National Domestic Violence Awareness Month  -  det gäller för män, kvinnor, par av samma kön, tonåringar osv.

Vi har också VAWA, eller lagen om våld mot kvinnor (Violence Against Women Act) utarbetade av den stilige hårluktande Ukraina besökaren Joe Biden 1991 och undertecknad 1994 av president Clinton, som förlorade sin advokatlicens på grund av anklagelsen från Paula Jones, som ledde till åtal när han ljög under ed.

Republicans har anklagats för att inte bry sig om kvinnor eftersom de inte lyckades förnya VAWA på grund av att democrats fyllde det med alla möjliga extra saker som speciella visum för illegala, som är offer för våld i hemmet - (wow, kan ni föreställa er hur enkelt det skulle vara att ljuga om det) -  och speciella regler för den manliga amerikanska ursprungsbefolkningen. 

Och man har lagt till LGBTQ,  även om man genom att lägga till män till lagen en tid tillbaka,  har finansieringen inte ökats för att skydda män från aggressiva kvinnor.

Finansiering? Oh ja. Stora pengar för många organisationer. Våldet kommer aldrig att minska eftersom bidragen då kommer att minska, så det kommer bara att omdefinieras , och fler offer kommer att läggas till i listan.

Vet inte det totala beloppet just nu men det var över 1,6 miljarder dollar för 25 år sedan.
Lagens två största bidragsprogram skickade ungefär 250 miljoner dollar till domstolar, polis och åklagare förra året.
Och mellan 2000 och 2010 minskade våld i hemmet faktiskt mindre än minskningen av den totala brottsfrekvensen - vid en tidpunkt då VAWA pumpade hundratals miljoner dollar in i det kriminella systemet.

Kontoret för Violence Against Women har 95 befattningar och får över en halv miljon!
Obama lade till några fler grupper för att få poäng bland kvinnor.
Sedan 1994 har våld på skolor,  övergrepp på äldre och våld mellan olika grupper lagts till för att säkerställa en stark finansiering.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.