28 januari 2020

"Bara en tillfällighet"

Just som Senat-Republicans ställs inför sin allvarligaste test av sin lojalitet till president Donald Trump “råkar” någon avslöja utdrag från manuskriptet av John Boltons nya bok. 
   Bolton, före detta nationell säkerhetsrådgivare, skrev enligt uppgift, att Trump berättade för Bolton att han hade blockerat USA:s militära hjälp till Ukraina i ett försök att få Ukraina att göra en utredning av en Dem.- rival.

White House pressekreterare ifrågasätter den "misstänkta" tidpunkten för de nya anklagelserna:
"Jag tycker att tidpunkten för allt detta är väldigt, väldigt misstänkt," sade hon och noterade att det kom precis efter att Trumps försvarsteam inledde sitt motbevis på lördagen.
Det är helt klart att presidenten inte gjorde något fel. Sedan har plötsligt detta manuskript magiskt dykt upp i händerna på The New York Times med mycket, mycket allvarliga påståenden. Detta är  samma förläggare som [James] Comey också använde. Det är också helt magiskt, att länken till förhandsbeställning av boken dyker upp ett par timmar senare”
Sen Mitt Romney, (R-Utah), sade till reportrar att "det blir allt mer troligt" att det kommer att finnas tillräckligt med röster för att inkalla Bolton som vittne - så som Dems. har begärt.
Till och med senator Lindsey Graham, R-S.C., en trogen Trump-allierad, som tidigare har motsatt sig att ha vittnen, sade att han kommer att vara öppen för någon form av överenskommelse om vittnen.

"Om det finns en önskan och beslut av Senaten att kalla in Dem.-vittnen, så bör Senaten åtminstone tillåta president DonaldTrump att tillåta alla relevanta vittnen som han har begärt," tweetade Graham.

Presidenten förnekade Boltons påståenden i en serie arga tweets som började efter midnatt och fortsatte fram till tidigt morgon:
"Jag sade ALDRIG till John Bolton att biståndet till Ukraina var bundet till utredningar av democrats, inklusive Bidens,  I själva verket klagade han aldrig över detta vid sin mycket offentliga uppsägning. Om John Bolton sade detta, var det bara för att sälja en bok. ”
 Det är fortfarande oklart om fyra republicans kommer att stödja Dems. krav att inkalla Bolton och eventuellt andra vittnen.
 Trump och  Mitch McConnell, R-Ky., har försökt säkerställa en snabb rättegång till frikännande utan några vittnen.
 Boltons militanta åsikter och vassa armbågar i byråkratiska strider har gjort honom kontroversiell, men han respekteras av många högprofilerade Republicans.

The “Rat”Romney kallade Bolton för en “enastående  man" när Trump avskedade honom efter tvister om presidentens politik i Syrien, Nordkorea och andra delar av världen.
McConnell berömde också Bolton då.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.