02 januari 2020

Donald Trump är inte Jimmy Carter


 De sista dagarnas reportage, spekulationer och nyheter har naturligtvis handlat om att iranska ombud direkt attackerade den amerikanska ambassaden i Bagdad i tisdags och det har skickat chockvågor över hela planeten.
Kommer USA att bara tillåta dem att göra så?

I november 1979 stormade en grupp iranska militärer den amerikanska ambassaden i Teheran och tog 52 amerikanska medborgare gisslan. Under de kommande 444 dagarna var Förenta staterna förödmjukad av iranierna.
Kanske försökte iranierna upprepa den magin genom att storma den amerikanska ambassaden i Bagdad, men det är inte 1979 längre, och  Donald Trump är inte Jimmy Carter.
Vad vi sett av Trump hittills är han inte är den typ som backar undan.

Iran försöker påstå att de inte hade något att göra med ambassadattacken, men alla vet att deras ombud aldrig skulle göra något liknande utan tillstånd från Teheran, och president Trump lovar att iranierna "kommer att hållas fullt ansvariga" ... och att de kommer att få betala ett högt pris för vad de gjort…
Betyder det att vi snart kan förvänta oss amerikanska militära åtgärder, och att det sannolikt kommer att riktas direkt mot Iran?

750 soldater från den  82nd Airborne Division har omedelbart fått order att utplaceras till Mellanöstern ...och det totala antalet fallskärmshoppare från den enheten kan snart uppgå till 4 000 och USA har redan ca 60,000 soldater  i regionen.

I slutändan tror jag inte att president Trump vill ha ett krig med Iran. Ett krig kan allvarligt krossa hans chanser att vinna igen 2020, och Trump är helt inställd på att vinna nästa november.
Men hela världen har nu sett bilder av shiitiska militanter som bryter sig in i den amerikanska ambassaden, vandaliserar amerikansk egendom och sätter en reception i brand ..

Trump kan inte bara låta det gå, för om han tillåter iranierna och deras ombud att komma undan med detta kommer de bara att göra fler attacker.
Om han inte gör någonting kommer han att framstå som svag, obeslutsam och han kommer att jämföras med Jimmy Carter.
Låt oss hoppas och be att ett krig med Iran kan undvikas. För om USA och Iran går i krig, kommer en hel massa andra också att dras in i konflikten, och det inkluderar Israel.

För iranierna och deras allierade skulle konflikten bokstavligen vara en fråga om liv eller död, och de kommer att använda alla vapen och möjligheter de har.  .

Om Trump straffar Iran alltför hårt, kan vi bokstavligen befinna oss i mitten av ett världskriget.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.