06 januari 2020

“Huvudet på spiken”

Jag tittade inte på Golden Globe Awards-showen i går kväll för jag ogillar hycklande Hollywood-idiot, men jag ser idag att jag missade något roligt, nämligen öppningsmonologen av Ricky Gervais.
   Han talade ironiskt, och kallade sin monolog ”bara på skoj.” men om man dömer av publikens ansiktsuttryck trampade han på många tår och förorsakade allvarlig smärta.
Man kallar det numera “to roast “när man skoningslöst levererar obehagliga sanningar.

Smärtan som Gervais förorsakade kom som några sanningsbomber. Som den här:

 ”Ni ska inte föreläsa för allmänheten om någonting. Ni vet ingenting om den verkliga världen. De flesta av er tillbringade mindre tid i skolan än Greta Thunberg.Så om du vinner ett pris i kväll, använd det inte som en politisk plattform för att göra ett politiskt tal."

Här är en kort version:


Hela monologen här

1 Kommentarer:

Berit sa...

Media kritiserade Ricky Gervais för hans prestation som värd för Golden Globes, och påpekade att han skojade om sådant som Vänstern vanligtvis älskar att hata - som storföretag och de mycket rika.

Gervais tweetade på måndag att människor har kallat hans Golden Globes-skämt för att vara på ”högerkanten” trots den populistiska vinkeln i hans rutin.

"Hur fan kan det betraktas som “högerkanten" att driva med stora företag och de rikaste, mest privilegierade människorna i världen ?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.