07 januari 2020

Iran utvärderar 13 scenarier för att vålla en "historisk mardröm" i USA

Efter en 5-dagars tystnad meddelade Ali Shamkhani, chefen för Irans nationella säkerhetsråd,  att de överväger 13 scenarier som hämnd för att USA dödande general Qassem Soleimani.
"Även om vi enas om bara det enklaste av dessa förslag kommer det att skapa en "historisk mardröm. 
Just nu - av säkerhetsskäl - kan vi inte ge mer information till media. "

Iranska ämbetsmän sade tidigare att amerikanska styrkor i regionen kommer att vara måltavlor, och det iranska parlamentet har förklarat Pentagon och amerikanska företag som terrorister.
Som svar varna USA sjöfartstrafiken i Mellanöstern om möjligheten av iranska åtgärder mot amerikanska fartyg och USA och dess allierade har högsta beredskap inför en hämndattack av Iran.

Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif säger att USA kommer att drabbas av konsekvenser för att de dödade Soleimani "vid en tid och plats som Iran  utsett”.
Zarif tillade att USA måste lämna Mellanöstern och varnade för att om de inte gör det, kan ett nytt multinationellt krig bryta ut.

Ledaren för Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC), generalmajor Hossein Salami, talade till tiotusentals personer vid begravningen av Soleimani och sade att Iran var redo att "bränna de platser som amerikaner håller kära”.
Tusentals ropade "hämnd, hämnd", när IRGC-ledaren förklarade "vi kommer att hämnas. Hämnden kommer att vara kraftfull och orubblig, ond och dödlig.”

"Vi kommer att hämnas och om Amerika vågar vidta åtgärder, kommer vi att bränna de platser som amerikaner håller kära. De vet var dessa platser är”


Babylon Bee skriver:”Iranska ledare lovar att förstöra amerikanska kulturella platser, som Walmart, McDonalds  och  Dary Queen.

1 Kommentarer:

robban sa...

undrar om att blåsa ner ett ukrainskt plan med missiler var ett av scenarion. klåpare som mest låter en massa som sina trosfränder i mena

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.