09 januari 2020

Mellanösterns expert Pepe Escobar presenterar en intressant teori.

Escobar säger:

"General Soleimani var i Bagdad på USAs begäran."


General Qasem Soleimani hade flugit till Bagdad i ett vanligt passagerarplan och han hade ett diplomat- pass. Han hade sänts av Teheran för att personligen leverera ett svar på ett meddelande från Riyadh om nedtrappning i  Mellanöstern. Dessa förhandlingar hade begärts av Trump-administrationen.

Så Bagdad medlade officiellt mellan Teheran och Riyadh, på begäran av Trump och Soleimani var en budbärare. Adil Abdul-Mahdi skulle träffa Soleimani klockan 08:30, Bagdad tid, förra fredagen. Men några timmar före den angivna tiden mördades Soleimani på Bagdads flygplats.

Låt det sjunka in !
Det spelar ingen roll om ordern att mörda honom utfärdades av president Trump, USA: s Deep State eller de vanliga misstänkta - eller när.  Pentagon har haft Soleimani högt upp på listan under lång tid, men har inte slutgiltigt slagit till av fruktan för förödande konsekvenser.
Faktum är att USA:s regering - på utländsk mark, som gästnation - har mördat ett diplomatisk sändebud som var på ett officiellt uppdrag som begärts av USA: s regering .

Om detta är sant kommer den amerikanska regeringen att försöka hemlighålla det men World Wide Web kommer så småningom att tillhandahålla bevis som stöder det,  om det är sant.
Det är inte möjligt att mörklägga denna typ av information från hela världen, men det är möjligt att ljuga om det för det amerikanska folket.
Vi får se om The Washington Post och The New York Times tar tag i denna sensationella historia och kör med den. Om de inte gör det, missar de en enorm möjlighet att kritisera Trump.

De amerikanska trupperna kommer att stanna kvar i Syrien olagligt - för att "ta hand om oljan."
Irak, med dess extraordinära energireserver, är ett ännu mer attraktivt land.  Att lämna Irak innebär att Trump, USA:s krigsmånglare och Deep State tappar kontrollen direkt och indirekt över oljan för gott. Och mest av allt förlorar de möjligheten att ständigt blanda sig i motståndarnas affärer  - Iran-Iraq-Syria-Hezbollah.

Oljan kommer att säljas på världsmarknaden, oavsett vem som har kontroll. USA behöver inte skydda Mellanösterns oljefält.  Den viktiga frågan är: Kommer de gamla, goda gossarna i privatägda oljeanläggningar, associerade med USA: s regering,  att få sin andel av vinsten från försäljningen av oljan?

Ett diskret tillbakadragande av amerikanska trupper från regionen är en lösning men det skulle kosta Trump politiskt. Han skulle uppfattas som svag och utan ryggrad.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.