21 januari 2020

Så skapar man en “Nödsituation”


Under många år har förespråkare för Second Amendment  i Virginia samlats vid statshuset - fullt beväpnade - så som de var lagligt tillåtna att göra -  för att öva påtryckningar och påminna om den konstitutionella rätten till självförsvar.
Och i alla dessa år har den dagen förlöpt utan några som helst problem: Inga skott, inget våld, inga arresteringar, inga problem av något slag.

Men något hände i november som förändrade dynamiken detta år:
 Democrat-Vapenmotståndare lyckades ta kontroll över statens lagstiftare.och har presenterat lagförslag som innebär universella bakgrundskontroller, begränsad försäljningen av pistoler till en per månaden,  tillåta orter att förbjuda vapen på vissa platser och skapa extrema skyddsregler. 

 Gov. Ralph Northam placerade Richmond under en “Nödsituation”  och sade att den årliga  demonstrationsdagen har dragit till sig uppmärksamhet från lantvärn och grupper från andra stater, för att "skrämma" och "orsaka skada."

Northam förbjöd vapen vid Statshuset och alla som ville vara på Capitol-torget var tvungna att passera genom “magnetometrar” och få sina väskor genomsökta och de orsakade långa köer. 
Många demonstranter bar märken med texten:  "Vapen räddar liv."
   Utanför ett tillfälligt staket uppfört på Capitol-torget bar andra demonstranter öppet olika sorters vapen.

Demonstranter anlände med bussar från hela staten, medan andra kom från platser som Tennessee, Florida, Kentucky, New York och Connecticut.

Folkets rätt att fridfullt samlas bakom stängsel, under en nödsituation och bevakas av beväpnad polis i en styrkedemonstration ,  ska inte kränkas.”


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.