11 januari 2020

"The show must go on"

Nancy Pelosi har nu förkunnat att House of Representatives kommer att vara beredd att leverera artiklarna om krigsrätts-åtalet till Senate nästa vecka. Ett potentiellt slut på “spelet för galleriet” som man ägnat sig åt, sedan Representanthuset bestämde sig för att åtala presidenten förra månaden.

Pelosi, D-Kalif. har dragit ut på det hela i hopp om att få mer gynnsamma villkor för en rättegång, inklusive möjligheten att kalla in vittnen och dokument. Men Senatrepublikanerna vägrade att ändra sin plan och vill inte kalla in vittnen förrän rättegången pågår, vilket lämnar Democrats mindre spelrum.

Förflyttningen av artiklarna från The House till Senate kommer att inleda flera dagars konferens,  som hålls innan rättegången börjar.
   Det går ut på att föra samman parterna för att skissera förfaranden och definiera de frågor som ska diskuteras -  inklusive att formellt underrätta president Donald Trump.

 Inom några dagar förväntas Senate inleda en rättegång som avslutas med en omröstning om huruvida Trump ska anses skyldig och avskedas.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.