09 februari 2020

Ankarbarn


Nu när åtals-tramset är över är det kanske dags att utvärdera framstegen om hanteringen av illegal invandring, som var en viktig anledning till att Trump valdes. .Tyvärr har det inte hänt just någonting inom det området.
Det har inte blivit någon mur och ingen betalar för den.

Det finns ingen “utvisningsstyrka" och trots löften har Trump inte gjort någonting åt de 22 miljoner olagliga som redan finns i USA.
Programmet DACA har inte stoppats.

DACA står för Deferred Action for Childhood Arrivals och är en regel som tillåter att barn som olagligt förts till landet kan få ett förnybart 2års-visum och också bli berättigad till arbetstillstånd i USA.
Fri-städer, kommuner och stater växer upp och det är inget straff för att konspirera och hindra rättvisan och undergräva rättsstaten.

Det finns ingen skatt på överföringar av pengar som skickas av illegala här, till deras släktingar i hemländerna.

Det finns inget landsomfattande krav för användning av E-Verify vid anställning.
     E-Verify är en webbplats från United States Department of Homeland Security som gör det möjligt för företag att bestämma huruvida deras anställda, både amerikanska och utländska medborgare, får arbeta i USA

En analys av USA: s Census Bureau-statistik visar att nästan 300 000 "ankarbarn"- barn födda av olagliga utlänningar i USA - läggs till den amerikanska befolkningen årligen och de blir omedelbar amerikanska medborgare med alla välfärdsrättigheter som följer med födelsebeviset.

Detta brutna löfte är det underligaste av alla eftersom Trump lovade oss i november 2018 att han skulle stoppa ”“birthright citizenship”” (det korrekta namnet för ankarbarn) md ett penseldrag.

Femton månader senare tappade Trump antingen bort pennan  eller så hamnade “executive order”i glömskans bottenlösa brunn.
Det är en verklig synd eftersom Trump kunde ha uppfyllt detta löfte på egen hand.

Först på 1960-talet tolkades Konstitutionen så att barn av utlänningar automatiskt fick medborgarskap. Och det skedde inte inte på grund av någon kongress-lag eller domstolsbeslut, utan av olika avdelningar och byråer i den federala byråkratin och det är beslut som kan ändras  av presidenten.

Att ändra detta kontroversiella, felaktiga,  beslut,   är en av de enklaste invandringsreformerna som Trump-administrationen bör kunna hantera.  Det skulle skicka ett meddelande till hela världen att USA äntligen tar kontroll över sin gräns och kommer att genomföra en invandringspolitik som gynnar de egna medborgarna först.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Har läst Martin L. Gross "National Suicide" chap. Baby Citizen p. 61.
Fullständigt ofattbart att ingen reagerar.
Hela boken handlar om det som den amerikanska befolkningen kunde önska sig av President Trump.
SU

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.