04 februari 2020

Iowas fiasko


Iowa Democratic Party (IDP) hade fortfarande inte rapporterat officiella omröstningsresultat i de kritiska Iowa valmötet på tisdagsmorgonen. Måndagsmötet var den största händelsen på fyra år för IDP och det gick åt skogen.
 De hade en uppgift: att producera snabba, exakta och pålitliga omröstningsresultat, och de misslyckades fullständigt.
En i stort sett oförklarlig och aldrig tidigare skådad försening har väckt frågor om valets legitimitet - och de som  leder kampanjerna för de olika kandidaterna är ursinniga.

Ursäkten är datorproblem:

"Vi hittade inkonsekvenser i rapporteringen av tre sammanräkningar. Förutom de tekniska system som används för att göra tabeller, använder vi också bilder av resultat och anteckningar för att bekräfta att alla resultat matchar och säkerställer att vi har förtroende och noggrannhet i siffrorna vi rapporterar. Detta är helt enkelt ett rapporteringsproblem. Appen fungerade inte och vi har inte blivit hackade.  De grundläggande data- och pappersspåren är sunda och det tar helt enkelt tid att rapportera resultaten.”

Det var ett fiasko, och inte bara genant för statliga tjänstemän utan för det nationella partiet.
 Det förmenade vinnarna deras stora ögonblick framför TV-kamerorna på valkvällen - och också de insamlings-pengar som följer.
Det gjorde att förlorarna undrade om de har blivit lurad.  Deltagarna ifrågasätter om Iowa någonsin kommer att hålla val igen eller behålla sin första plats för val i nationen. Bitterheten över den här röran kommer att sitta kvar, och republicans kommer att utnyttja det.

Bernie Sanders kampanj förklarade seger. Så gjorde Pete Buttigiegs. Elizabeth Warren sa att saker och ting var nära mellan henne, Sanders och Buttigieg. Och Amy Klobuchars kampanj sa att hon och Joe Biden var lika.
Bernies väljare kom till valmötet i tron att de skulle vinna, och de litar inte på partiets ledare.  Den här soppan fördjupar misstron.

Trump-kampanjen såg sin chans och föreslog att förseningen innebar att valmötet var ”riggat”, och att den pinsamma natten bevisade att Democrat Party inte är att lita på vad gäller amerikanernas hälsovård eller att genomföra nya regeringsprogram.
Även om en vinnare i slutändan tillkännages, har kaos och förvirring efter allt att döma raderat allt hopp om det stora “lyft” som det normalt skulle leda till.

Democrat Party hävdar att de kan ändra jordens klimat inom 8 år men de kan inte ens organisera ett val !


1 Kommentarer:

Anonym sa...

Och Obamas folk tror de kan leda amerikanare in i framtiden?
Utmärkt refererat Berit, Något liknande finner vi knappt i svenska tidningar. Den subversiva socialismen får kanske göra en paus men kommer säkert att försöka fördärva Amerika i framtiden.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.