25 februari 2020

Socialisternas fantasi


Räkningen för Green New Deal,  efterskänkning av  $ 1,5 trillioner i studentskulder, och Medicare för alla, toppar 100 triljoner $.
 Inget förslag för finansiering av dessa kostnaden har på allvar presenterats.  De flesta är variationer av" låt de rika  betala sin rättvisa andel ,” vilket innebär olika skattehöjningar som skulle stoppa det nuvarande ekonomiska uppsvinget. 
   Verkligheten är att de 10% som tjänar mest har inte tillräckligt med pengar. Även om vi direkt kan konfiskera all rikedom från USAs  707 miljardärer -  3 triljoner dollar - kan vi inte ens finansiera den federala regeringens FY 2020-budgetberäkning på 4,7 triljoner dollar.

Man kan inte heller tvinga de onda företag som skapar jobb och förmögenhet, att betala för allt detta.   Fortune 500 rikaste företag är värda $ 22,6 triljoner, ungefär tillräckligt för att täcka den  totala federala skulden på $ 22,7 triljoner och som växer medan jag skriver detta.
  Och naturligtvis skulle ekonomin falla samman.
   En höjningen av företagsskatten kan inte heller generera de pengar som socialisterna behöver för att finansiera sina förslag. Trumps minskning av företagens skattesatser har bidragit till ekonomisk tillväxt, fler jobb, högre skatteintäkter och högre löner för arbetarna. Varför skulle väljarna vilja kasta bort allt för att uppnå en flummig idé om "social rättvisa"?
Dessa kandidater gick alla i den kommunala skolan. Körde de i matte?

Siffrorna från Frontpage Mag.

1 Kommentarer:

Argus sa...

I Sverige skulle inte ens Stefan Persson betala för Migrationsverket under ett år.

Det är som att pissa i byxorna, det värmer för stunden. Sedan blir det svinkallt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.