05 februari 2020

Ursinne eller planerad förolämpning?

Jag tror att det var en  avsiktlig förolämpning och demonstration av respektlöshet. I går kväll var det dags för Trumps “State of the Union” tal.
På många sätt är State of the Union i ett år som detta ett kampanjtal. Det är en möjlighet för presidenten att påminna dem som kommer att rösta i november.  om hans prestationer och avsikter för den andra mandatperioden.  För hans partikompisar i Congress  är det en påminnelse om vad de borde tala med sina väljare om ute i landet.
Det betyder mycket för en politiker som står inför omval att ha stöd från en populär president - och president Trump är mer populär än någon av hans motståndare vill tro.

Videon visar Nancy's planerade ”raseri- utbrott” när Trump avslutar sitt tal och hon river sönder manuskriptet till det. Det är avsett att tysta de som kritiserat henne.
Hon behövde få poäng hos AOC-falangen och avskräcka alla som vill bl av med henne som ledare.  Därför gjorde hon denna planerade teater-gest framför kameror för att skicka en signal till kritikerna.

Hon gjorde det också medan Trump vände ryggen åt henne.
Vilket var fegt!  Om man ska förolämpa någon, ska de åtminstone se att man gör det.

Ingen nämnde att när hon fick mappen med talet räckte hon ut handen i en sorts låtsas-försoning.
   Trump ignorerade det. Han vet vad meningslösa gester är. 

Så efter att presidenten talat demonstrerade hon sina känslor på ett mycket respektlöst, barnsligt sätt.
Hon kunde ha gått därifrån,  nöjd med sin "rättfärdighet". Istället levererade hon  ( bakom hans rygg)  en kalkylerad förolämpning - som han ignorerade.

Hon måste verkligen var förbannad. All denna skamliga ansträngning för att skicka ett meddelande - och sedan uppleva att det ignoreras.

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Kan inte tänka mig att se Pelosi i mina drömmars stad, San Francisco.
Är SF oåterkalleligt djupt nere i det socialistiska träsket?

Berit sa...

SF, som vi minns det finns inte längre och staden och staten styrs av ett parti.
Har en bild för dig ovan.

Klartext sa...

Suverän, kort artikel!
USA går allt mer mot delning och sammanbott.
Trump har ännu goda siffror på sin sida, men en finansiell valutakrasch blir slutet.

elina sa...

Ungefär som ilsket barn. Hon är inte riktigt klok.

Berit sa...

Det antyds ofta att hon har alkoholproblem

Anonym sa...

Berit,
tänkte just säga det, men du hann före. Nancy Pelosi verkar allt som oftast berusad när hon talar, hon sluddrar och uttrycker sig oklart. Om man jämför med Nancy Pelosi på videos från 90-talet, så förstärks det intrycket. då var hon alert - nu verkar hon bara berusad.
Vi har ju den där historien om hur hon reser med militärplan till olika evenemang och belastar skattebetalarna istället för at resa reguljärt och betala det ur egen ficka. Det berättas hur hon en gång tog med sig alla barn och barnbarn (39 personer) och att alkoholnotan då gick på nästan en halv miljon kronor. Hon väljer väl också det dyraste. förstås.
/SB

Berit sa...

Det sägs detsamma om Hillary Clinton- att hon inte heller spottar i glaset.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.