25 mars 2020

Man säger att det kommer att rädda liv


 “Lockdown” är tänkt att rädda livet på de människor som är mest i farozonen. De personer som är över 60 år.
Ännu mer utsatta är personer över 70 år, och mest av allt de som är över 80 år.
Över hela världen är de mest utsatta människorna de som är för gamla för att jobba  eller de som ganska snart kommer att vara för gamla. De är människor som annars skulle ha dött inom några år. Halvdöda gubbstruttar och gummor som Bernie Sanders, Joe Biden, Donald Trump och jag.

Det bästa sättet att få människor att ge upp sina friheter är att införa något tyranniskt och säga att “Det är för barnens bästa”. Den här gången är det för de gamlas bästa.
Men… Vilka är de människor som troligen inte läggs i respirator? Gamla människor!

CBS Sunday hade en morgonshow där Ted Koppel intervjuade ett par läkare.
Han frågade dem rakt ut: “Kommer gamlingar som han själv att bli de som nekas tillgång till ventilatorer? 
Han kunde inte få ett uppriktigt svar från läkarna, som är de som kommer att fatta besluten.
Det innebär att svaret är JA.

   Ted Koppel frågade Dr. Maria Raven:
"Du har mig på en bår och du har en 25-åring på en annan bår.  Du har bara en ventilator - vem får den?”
"Det är en mycket svår fråga," svarade Dr. Raven. "Jag menar, jag tror att svaret,  om vi skulle följa principer från en specialitet som transplantationer,  är att människor som har fler levnadsår framför sig skulle få ventilatorn.”
  "Men det finns också många andra slags principer som kan ligga till grund för beslutsfattandet. Du måste ta hänsyn till underliggande sjukdomar som människor kan ha, och du måste också ta hänsyn till om det finns andra temporära åtgärder som du kan använda,  så att du kanske trots allt inte skulle behöva en ventilator omedelbart. Så, igen ... "

"Maria, Maria, Maria ... du går som katten runt het gröt!”
Den del av befolkningen som är mest utsatt är redan isolerad;  personer som bor i pensionshem, och speciellt personer som bor i någon specialavdelning på dessa hem. Man vet vilka de är;  de brukar inte gå någonstans; de kan skyddas, för de lever redan i karantän. Det kallas inte karantän, men det är vad det är.  De måste transporteras till affären av någon som arbetar på åldershemmet. Människorna som är inlåsta för att de tappat minnet kommer aldrig utanför dessa små enklaver.

Nästa grupp äldre är pensionärerna som tar han om sig själva.  De vet om farorna. De vet att de är i riskzonen. Vi har inte hört annat under de senaste sex veckorna. De går inte ut längre eftersom restauranger, parker, gym, biografer är stängda.  De stannar hemma och tittar på TV och för de flesta av dem, är det vad de gjorde innan coronaviruset drabbade oss.

Med andra ord har de mest utsatta människorna skapat säkerhet för sig själva, helt enkelt genom att inte göra något nytt. De stannar hemma, tittar på TV, pratar med människor på telefonen och sparar pengar genom att inte shoppa.
För att skydda dem från sig själva har guvernörer runt om i USA låst in hela befolkningen. Det är riktigt illa i delstaten Washington. Där har guvernören förbjudit nästan alla att lämna sina hem.

Hela befolkningen lamslås och kan inte gå till jobbet, men alla vet att antalet dödsfall kommer att vara minimalt och de kommer att begränsas till den åldersgrupp som kommer att dö snart i alla fall.


Det är inbördes motstridiga riktlinjer för lockdown men de är förenliga med politik. Politiker kontrollerar allmänheten och läkare undviker att svara på frågor om vem som bestämmer vilka gamla människor som ska dö.  Det är illa nog att de måste göra det.  Det är ännu värre att de måste erkänna det på nationell TV.

Om Bernie Sanders blir infekterad och dödssjuk kommer man inte att placera honom i ett av isoleringsrummen. Detsamma gäller för Joe Biden och Donald Trump.
Äldre politiker kommer inte att läggas in i isoleringsrum för att dö tillsammans med andra sjuka gamla människor.
De behöver inte att köpa sig ut. De kommer att läggas in på intensivvårdsavdelningar med respiratorer eftersom de är människor som måste hållas vid liv. De har makt.
  De andra medlemmarna i Senaten och The House som är i samma ålder vill inte heller läggas in i ett isoleringscenter. Läkarna vet detta. Så Bernie och hans kompisar  kommer att tas om hand.
Media kommer inte att rapportera om det. Alla kommer att tystas om vad som händer.

Så fungerar socialiserad sjukvård. Människor med politisk makt tas om hand först.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

I Sverige och Danmark skanderar man om det hemska Amerika som kan TILLÅTA 28 miljoner människor att leva utan en socialistisk försäkring som när det kommer till stycket är totalt värdelös.
Dansk snyftartikel från danska socialistradion: Danske Cecilia mister sin amerikanske sundhedsforsikring: 'Det er skræmmende i den her tid'
Så här bedriver man hatpropagandan mot Amerika: 28 millioner står uden forsikring

Det amerikanske sundhedsvæsen er bygget op af private og offentlige sundhedsforsikringer. Men 28 millioner amerikaner har ikke en forsikring. De står derfor uden hjælp, hvis de bliver ramt på krise.

I morges blev Senatet i USA og Det Hvide Hus dog enig om en hjælpepakke. Den lyder på 2.000 milliarder dollar. Alle detaljer er ikke blevet offentliggjort, men hjælpepakken vil betyde direkte udbetalinger til de fleste amerikanere, skriver nyhedsbureauet AP.

OBS! I USA är det är inte ett förrädiskt socialistiskt låneerbjudnde som förslavar dig för resten av livet om vi förstått det rätt.
Det finns säkert andra vansinnigheter i paketet.

Anonym sa...

Skriver President Trump under denna lag?
Charlie Kirk

@charliekirk11

Nancy Pelosi's virus bill is filled with an insane grab bag of Democrat priorities:

—$15/hr minimum wage
—Same day voter registration
—ZERO ID requirements for mail-in ballots
—Automatic extensions for immigrant work visas

What does that have to do with fighting this virus?

elina sa...

Läste idag att de amerikanska medborgare som bor i Sverige vill se Bernie Sanders som Demokraternas presidentkandidat. Det visar resultaten från det globala primärvalet, som presenterades i går. Jag antar att ingen av dem behöver sjukvård just nu här.

Här har alla Riksdagsledamöter och Regeringen rätt till privat vård i Sophiahemmet.Jag tror inte de saknar handsprit och skyddsutrustning som de statliga sjukhusen gör.
Hur var det nu i grisfarmen?

Bernt Ekholm sa...

Rekommenderar följande länk ang dödlighet av kinesviruset! Lite långt men sevärt.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1762&v=JnXzGB170GI&feature=emb_logo

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.