10 mars 2020

Nys inte ombord på ett flygplan


Det här är tyvärr något som vi förmodligen måste vänja oss vid och kommer att se mera av. 
En person nyser och hostar - en annars vardaglig situation - men det hände ombord på ett flygplan och det orsakade panik.

Ett flygplan som var på väg från Colorado till Newark,  måste landa i Denver efter att flera passagerare "blev bråkiga, “
Upproret på planet orsakades av en passagerare som hostade och nös.  De personer som satt runt honom blev oroliga och så störande och bråkiga och “följde inte besättnings anvisningar" så kapten beslutade att avbryta flygningen.

 Vid landning i Denver möttes planet av polis och de störande passagerarna avlägsnades.
United Airlines meddelade senare att den "sjuka" passageraren i fråga bara "lider av allergier". Personen hade inte feber och fick fortsätta att flyga.

Händelsen är ett exempel på allmänhetens ökande oro för Coronaviruset. Antalet sådana incidenter kommer sannolikt att bli fler och vi börjar redan se endel.

I går rapporterades till exempel det första potentiella Coronavirus-relaterade hatbrottet,  när  en man med mask knivskar en asiatisk man i Brooklyn mer än ett dussin gånger.

I en av våra när-kommuner har man stängt två skolor sedan en lärare insjuknade i fredags.
På grund av oro för eventuell exponering skickades elever och personal vid de två skolorna hem i går eftersom  flera lärare tjänstgör på båda ställena. 

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Kan man bevisa att det är effektsökande politiker som försöker klamra sig fast vi de utplundrade skattepengarna?
I Europa lär det finnas "spökflyg", flygplan som flyger tomma för att inte rutiner och samarbetet med flygplatserna och myndigheter skall rubbas.
Då lär man bli av med både flygledning och "slot" tider.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.