30 april 2020

När sanningen kröp fram.

Från Soldatmamman

Erik van der Heeg, utdrag ur text, FB:

- Giesecke, som alltid är mycket frispråkig när han talar med utländsk press, förklarade för reportern att orsaken till det svenska misslyckandet är mycket enkel att förklara och beror på två strukturella fenomen som är typiska för Sverige:
1) De svenska äldreboendenas storlek. I Sverige kan det finnas hundratals personer på ett äldreboende som riskerar att smittas. I utlandet handlar det om en handfull som befinner sig i riskzonen, då institutionerna är mycket mindre, enligt Giesecke. (12.40 in i intervjun)
2) Personalens bristande kompetens. Enligt Giesecke består personalen på äldreboendena i Sverige "till stor del av flyktingar och asylsökare", som ofta är "oförmögna att ta till sig muntliga eller skriftliga instruktioner", vilket leder till smittspridning och död (17.40 in i intervjun)
Det här är ganska anmärkningsvärda uppgifter, anser jag. Har Giesecke rätt? Förmedlar han i intervjun en utbredd insikt på FHM, som av olika skäl inte förmedlas till allmänheten; eller handlar det om Giseckes högst privata spekulationer? Det här är frågor som jag skulle vilja ha svar på.

Video här!

2 Kommentarer:

skepparn sa...

Akta dig!
"soldatmamman" får man ej använda mer.
En bekant till mig tog för givet - utan att titta annat än på nätadressen - att det fortfarande skulle heta just soldatmamman. Min bekanting fick det hett om öronen...
Annars tacksam för både Carinas, ditt och många andra kvinnors bloggande.
Trevlig valborg!

Berit sa...

Tack Skepparn, men jag är i gott sällskap med Petterssons
https://petterssonsblogg.se/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.