07 april 2020

“Om man bara har en hammare ser alla problem ut som spikar”


Oförsvarliga "lockdowns" är den "mest förödande ekonomiska kraften i historien"

M.D. Michael Burry, (numera hedge-fund-manager ) hävdar att lockdowns avsedda att hindra spridningen av  COVID-19-pandemin är värre än själva sjukdomen.

I en serie tweets under de senaste två veckorna gör han sig till talesman för många, när han säger att  stängningar och nedläggningar av affärer över hela Amerika kan utlösa en av landets djupaste ekonomiska nedgångar och är dessutom inte nödvändiga för att stoppa epidemin (den 22 mars).
*COVID-19-policyn kan inte lösas av CYA-politikarnas karriär-ID doktorer. För mycket hammare / spik och för lite sunt förnuft.
*POTUS måste beakta arbetarklassens och småföretagens intressen här - ekonomin kan   inte krascha 30% för att spara 0,2%.
 *Släpp Amerika fritt!
*Om COVID-19-tester var universella skulle dödligheten vara mindre än 0,2%.
* Detta är inget försvar för svepande regeringspolitik, som saknar all nyans, som förstör liv, jobb och företag för de andra 99,8 procenten.
Burry - som tog sin doktorsexamen vid Vanderbilt University School of Medicine - vågar dessutom säga att vissa kontroversiella behandlingar för COVID-19, såsom malariadrogen hydroxycloroquine  bör göras mer allmänt tillgänglig.
* Standardisera chloroquine och azithromycin -billigt och tillgängligt
* Ge sjuka och äldre frivilligt skydd där de bor.
* Amerikaner kan leva sina normala liv med extra handtvätt, särskilt runt äldre.
*Att rädda ekonomin betyder liv, inte mord.
I ett e-postmeddelande till Bloomberg News skrev Burry dessutom att "universalt “stanna-hemma”  är den mest förödande ekonomiska kraften i modern historia ... Och den är skapad av människan.
Det vänder mycket snabbt vinsterna för underprivilegierade grupper, dödar och skapar narkomaner, slår och terroriserar kvinnor och barn i våldsamma,  nu arbetslösa hushåll, och mer. Det blöder från djup ångest och självmord. ”

7 Kommentarer:

Dag Selander dag.r.selander@gmail.com SE sa...

Michael Burry och hans kritik av den amerikanska covid-19-politiken med rekommendationerna vad att göra har everykindapeople sammanfattat på ett utmärkt sätt i texten ovan.

Sveriges coronastrategi skulle behöva Berits sammanfattade text: http://everykindapeople.blogspot.com/2020/04/om-man-bara-har-en-hammare-ser-alla.html

Dag Selander dag.r.selander@gmail.com SE sa...

Burry och hans amerikanska covid-19 kritik skulle vara välgörande att också i svensk virusstrategi.

Dag Selander dag.r.selander@gmail.com SE sa...

Michael Burry och hans kritik av amerikansk crovid-19 lockdowns etc skulle ligga som en katekes på Sveriges coronamyndighet.

Anonym sa...

I Sverige är vi numera så degenererade och auktoritetsbundna att till och med grannarna blir varandras värsta fiender. Det är värre än att bli smittad av viruset.
Det är en djup tragedi för det svenska folket som lever i ett övergångsstadium till det muslimska herraväldet som väntar, i varje fall i Europa.
Alldeles utmärkt sammanfattning Berit, tack för den. Dina analyser och betraktelser är guld värda för oss som tvingas leva med det socialistiska TRUMPHATET från morgon till kväll. Stort tack!!!

Dag Selander sa...

Anayserna och betraktelserna är guld värda - som Anonym skriver- för svenskar som vet att folket utsätts för hjärntvätt dagligen och stundligen via statstelevisionen (SVT) och statsradion (SR).

Folkhälsomyndigheten med dess GD Johan Carlson, dess språkrör Anders Tengnell och med understöd av WHO och dess marxistleninistiske ledare samverkar med den extremistiska feministregeringen m/Löfven/Morgan Johansson.

Unknown sa...

Erhvervslivet ville ikke gå fri af denne pandemi, selvom der ikke havde været nogen som helst begrænsninger i bevægelsesfrihed og forsamlingsfrihed. Det ville ikke kunne skjules for folk, hvad der skete i de coronaramte områder. Men ville se optagelser fra intensivafdelingerne, man ville se skøjtehaller omdannet til kølehuse for lig. Man ville høre, at Boris Johnson var kommet på intensivafdelingen. Folk ville blive bange for smitte og undgå flyrejser, store forsamlinger, restaurantbesøg, o.s.v. Flyselskaber og rejseselskaber ville gå konkurs, og man ville ikke undgå en global recession. En helt ukontrolleret pandemi ville måske ramme økonomien endnu værre end en delvis kontrolleret pandemi.

Anonym sa...

Är den kinesiska lungpesten aka "coronavirus" möjligtvis socialisternas planläggning och genomförande av KANNIBALISM?
Som människor behandlar varandra på uppmaning av myndigheterna skulle man kunna tro det.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.