03 juni 2020

Både Höger och Vänster skyller våldet på extremister utifrån

 Billy Williams, den högsta federala åklagaren i Oregon, och som tillsatts av  president Donald Trump, tvivlar inte på vem och vilka som står bakom våldet och förstörelsen som har åtföljt landsomfattande protester mot rasism av polisen: Det är ultra-vänsterrörelsen ”Antifa.

"Vid någon tidpunkt under varje protest i enskilda städer har brotts-bekämparna märkt mer organiserade insatser,” sade han under en nyhetskonferens i Portland. "Demonstranter sprider ut sig och engagerar sig i samma typ av kriminellt beteende."

Jo Ann Hardesty, som förra året blev den första svarta kvinnan i Portlands kommunfullmäktige, skyller också på inkräktare:  Den högerextrema hatgruppen Proud Boys.

"Vi tillåter vita nationalister och personer som stöder vit överhöghet att infiltrera våra fredliga protester ... och sedan skapa kaos och skador i vårt samhälle," sade hon i en videoinspelning  "Vi måste stoppa det."

Medan städerna kokar över och Trump hotar att utplacera militären har personer från hela det politiska fältet varit snabba att försvara sina egna medborgare och kalla dem fredliga demonstranter, samtidigt som de anklagar utomstående för att skapa oroligheterna.
Men de har lagt fram få bevis för att stödja sina anklagelser, och som så mycket i den mycket polariserade politiken i denna tid, ser de flesta vad de vill se.

Vi hör den ena sidan säga att vita ligister dyker upp på möten med ryggsäckar fyllda med stenar, rör och andra projektiler, i syfte att misskreditera massrörelsen mot polisbrutalitet och få stöd för sin egen rasistiska agenda. På andra sidan säger Trump-administrationen och dess anhängare att våldet begås av anarkister som försöker skapa kaos och destabilisera regeringen.
Men de offentligt tillgängliga bevisen för båda perspektiven förblir anekdotiska.

Videoinspelningar av upprorsmakare som krossar fönster och roffar åt sig matvaror, kläder, cyklar och allt annat de ser, tyder på ekonomisk opportunism snarare än politiska motiv.

Här är en förklaring:


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.