16 juli 2020

Bill de Blasio måsta gå


Förra veckan tweetade rep. Lee Zeldin, R-N.Y. att New York Citys borgmästare Bill de Blasio måste avlägsnas från sitt jobb pga. den kraftiga ökning av våld i staden.
Våldet visar inte några tecken på att avta och efter att en 1-årig Brooklyn-pojke skjutits,  är Zeldin ännu mer bestämd i sin ansträngning att avskeda borgmästaren.

"Jag tror inte att New York kommer att överleva borgmästare de Blasios mandatperiod", sa han till Fox News. “Det finns individer som bor i New York City som bokstavligen inte kommer att överleva utan någon typ av förändring i hur New York City hanterar polis, lag och ordning och säkerhet."Under tiden flyr invånarna staden.

Enligt data från New York Times har cirka 40% av invånarna från de rikaste stadsdelarna i New York City flyttat, sedan pandemin drabbade staden.

Det kan jämföras med antalet från medelinkomst-områden där färre än 10% av invånarna har flytt.
Sammantaget har cirka 5% av NYC-befolkningen - över 400 000 människor - lämnat staden sedan pandemin började - och de flesta av dem var höginkomsttagare.

Mängden tomma bostäder på Manhattan är det högsta på 14 år och antalet nya hyreskontrakt har minskat med 62% sedan samma tid förra året.

Detta är en allvarlig trend och inte bara för New York City.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.