23 juli 2020

Följa med strömmen är enkelt


Vad som skrämt mig under den här resan fram och tillbaka över den amerikanska kontinenten är inte trafikintensiteten eller att bli smittad av Kina-viruset.  Det som jag inte varit medveten om tidigare är  hur enkelt det är att lamslå en hel nation - hur ytterst lite folk tänker för sig själv.
Mänsklighetens största fara är grupptänkande.

Miljoner har dragit  ut i krig, övertygade om att deras egen sida är god och fiendens är ond,  och de har kommit tillbaka i kistor eller inte alls. Miljarder har anammat politik och politiska filosofier där det var enkelt att se att förstörelse och död säkert skulle följa.
Det som drivit de allra flesta är ursäkten - “Alla andra gör det”.

Tack och lov har det alltid funnits ett fåtal som gått mot strömmen och räddat mänskligheten. Men det har funnits perioder när det varit förenat med livsfara att opponera sig mot grupptänkande och de har varit mänsklighetens mörkaste,  mest korrumperade tider.

Vi är på väg in i en sådan tid nu. Dessa nedgångar har alltid föregåtts av en censurering av åsikter - och mobben blir allt mer farlig. Varför man protesterar och slåss är triviala detaljer - det viktigaste de har tillsammans är deras fientlighet mot oberoende tankar och sanning.

Antalet döda från Kina-viruset kommer att vara en liten bråkdel av vad man ursprungligen gissade, beroende på vilken projektion man trodde på (de varierade från 2,2 miljoner till 100 miljoner i USA) .

"Systemisk rasism" har blivit det nya modeordet, men ingen kan peka på ett enda institutionellt system i USA som utövar det. Statistiken visar inte ens att polismyndigheten är rasistisk, även om vissa poliser, vita och svarta, var för sig är det.

Entreprenörer är kärnan i en kapitalistisk ekonomi och det har alltid varit “The american way”.
Entreprenören bygger företag som producerar de varor och tjänster som ger jobb och det som är nödvändigt för människors överlevnad. Framgångsrika företagare måste vara oberoende tänkare och inte bara imitera vad andra gör, om det ger liten eller ingen vinst. De lever med en enkel sanning - produkter och tjänster som inte är baserade på marknadens krav säljer inte.

Så Covid-19- kommissarier, upprorsmakare och deras kollektivistiska politiska och mediasupportrar har samvetslöst förstört mindre företag och jobb - ekonomins grundpelare.
Även företag som har tillåtits öppna igen har saboterats av ständigt ändrade regler som gör planering och full drift omöjlig.
Amerika och de flesta i den utvecklade världen befann sig i en skuldkris före Covid-19.
Årtionden av statsskuld och skapandet av nya pengar plus låga räntor - som främjade individuella, företags- och statsskulder- har skapat en skuld så hög att den aldrig kan återbetalas. Skulden har vuxit snabbare än medlen för att betala den och den växande räntan och återbetalning är större än den global ekonomiska tillväxten .

Vad händer när räntorna blir högre?

Så medan människor låser in sig, arbetar eller inte arbetar hemifrån, håller socialt avstånd, har ansiktsmask och tvättar händerna och finner sig i alla regler för den minimala risken att drabbas av ett virus - är de lyckligt omedvetna om att världen är i konkurs?

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Vem skapar hysterin och vanvettet kring ett "kines virus"?
Var det möjligtvis någon som beordrade mordet på George Floyd?
Anser Judy Mikovits uttalanden trovärdigt.
VIDEO: https://www.bitchute.com/video/mIEwe3JdjJhb/

Berit sa...

Jag anser henne också trovärdig och det kan mycket väl ligga mer bakom Floyds död än vi sett hittills

Knute sa...

Vilken klokhet Berit det är nästan som jag blir kär

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.