20 juli 2020

Kaliforniens Nya Flagga


Antalet avlidna varje dag i USA är nu de enda stora nyheterna, när 100,000 tester dagligen uppgår till  700,000.  Det är inte underligt att antalet infekterade ökar.
Men vad de inte nämner är att antalet döda minskar.  Faktum är att CDC varnar att Covid nu inte kan kvalificeras som en epidemi. Men ändå kräver man fler ansiktsmasker och diktatorer överallt begär en ny “lockdown”.
Kommer vi någonsin att få höra sanningen?

Vi har just lämnat Kalifornien där alla människor överallt bar ansiktsmask.;  Få affärer var öppna, folk köar för att bli insläppta och bara till 50 %;  få restauranger har bord utomhus;  parker och alla offentliga platser är stängda;  folk joggar med mask över ansiktet längs Hwy 1, Kaliforniens vackraste väg längs västkusten och den renaste luft man kan finna i hela landet.

Varför har folk mask?

För att förhindra oss från att få eller sprida viruset, eller hur?
 Låt oss använda lite kritiskt tänkande: Vi skulle inte bära en mask om den inte fungerade, eller hur? Självklart inte. Så de måste fungera eller hur?
    Så eftersom de fungerar, betyder det att de fångar COVID-19-partiklar i masken och utanför masken. Varje gång vi tar på oss en mask tar vi i också på oss alla miljontals potentiella bassilusker som förorenar våra masker,  Och hur många gånger tar folk på sig masken?  varje timme, varje dag?

Den vetenskapliga nyttan av att bära mask är synnerligen överdriven och Konstitutionen uppenbarligen överkörd så till den milda grad att folk skäller ut varandra när de handlar eller jogga.
Att förvänta sig att en näsduk ska stoppa spridningen av corona-viruset är ett lurendrejeri av stora mått.
Storlek har faktiskt betydelse:

Storleken på porer i tyg sträcker sig från ~ 20-100 mikron. Covid-viruset är 200-1000x mindre än det, på  0,1 mikron. Att sätta upp ett nätstaket kommer inte att hålla kvar en mygga.

Även de mest uppskattade medicinska tidskrifterna medger att deras syfte är att lugna människor. “Maskeringsinstruktionernas största bidrag kan vara att minska spridningen av ångest ..."

Naturligtvis, genom kunskap eller sunt förnuft, vet de flesta amerikaner redan att mask över ansiktet är vidskepelse. Men till skillnad från att vi privat kan tro på en hartass,  kräver ansiktsmask att de styrda samtycker.
   Många kulturer kräver kläder som verkar helt irrationella för utomstående. Dessa kulturer har aldrig låtsat att det finns en vetenskaplig grund för deras krav på kläder.
Deras ledare styr och deras medborgare accepterar att klädvalet beror på religiösa eller kulturella preferenser.


5 Kommentarer:

Argus sa...

Det är varit länge känt att ventilation kan sprida luftburen smitta. Jag skulle dock vilja påstå att Dr. Edward Nardell saknar elementära kunskaper i ventilationsteknik alternativt att det fungerar radikalt annorlunda i Nordamerika.

I ditt privata hem har du oftast en A/C-anläggning som kyler och cirkulerar inomhusluften. Dessa är ofta utrustade med mekanismer för luftförbättring (filer, joniserare, m.m.) som ska fånga och eliminera luftburna partiklar. COVID-19 är, än så länge, droppsmitta. När dessa droppar träffar evaporatorn (kylelementet) kondenseras och dräneras de bort. COVID-19 har alltså inte längre någon "farkost" att färdas på. Dessutom måste COVID-19 "anlänt" på annat sätt än via A/C-anläggningen, till exempel genom att en smittad är eller har varit där.

I kommersiella fastigheter används, i Sverige i alla fall, nuförtiden värmeväxlare. Man använder sig alltså inte av luftåtercirkulering. I system med roterande värmeväxlare, vanligare i kallare klimat, kan ett mindre läckage uppstå. Plattvärmeväxlare som är enklare att underhålla men klarar påfrysning sämre. Har heller inget läckage mellan till- och frånluft. Notera att även kyla återvinns då en värmeväxlare strävar efter att utjämna skillnaden i temperatur. Att det fungerar på på sommarn och vintern kan jag intyga då jag själv har kompletterat luftkonditioneringen några rumsventilatorer (Mitsubishi VL-50 och VL-100) i sovrummen.

Anonym sa...

Berit,
I Sverige är det få som använder ansiktsmask. Jag skall inte skryta över Sveriges behandling av pandemin eftersom c:a 5.500 personer har dött. Detta innebär en dödlighet av 0,55 promille. Den främsta kritiken mot Folkhälsomyndighetens behandling av pandemin i Sverige är äldreboenden, där c:a hälften av de döda återfinns. Där tog man bort syrgas på hemmen 1994 och eftersom man vägrade att ta emot de gamla från äldreboenden, som smittats med COVID19, så lät man dessa dö med hjälp av Morfin på äldreboendet. Vem beslöt detta: Socialstyrelsen förstås.
Så denna kritik av det som en läkare, Jon Tallinger, kallar senocide kommer att bli massiv i efterförloppet.
Men för övriga i samhället är pandemin praktiskt taget över. Titta på denna kurva från Folkhälsomyndigheten där man i en graf visar normal mortalitet under vinter och sommar (D-vitaminbrist på vintern ger högre dödlighet). Vi ser då en rejäl topp i mortalitet vecka 15 (april) men sedan sjunker denna drastiskt och är v. 26 (midsommarveckan) nästan helt nere i normala siffror. Pandemin är över i Sverige - och vi använder inte ansiktsmask och har i stort sett hållit restauranger och kaféer öppna.
http://www.tjust.com/2020/corona/figur9.jpg
/SB

Anonym sa...

Det värsta med den så kallade "virussmittan" är att statistiker,politiker och media använder det för att täcka över sina politiska tillkortakommanden.
När plundringståget mot den enskilde inte längre fungerar ökar man insatserna med att kränka FRIHETEN och rätten till LIV. En form för raffinerad socialistisk förintelse.

Berit sa...

/SB, vad jag kan utläsa av statistik tillgänglig här i USA är att de allra flesta som avlidit har kommit från äldreboende och vårdhem och att de är 80 år och äldre. Det finns naturligtvis en anledning till att de behöver vård och den form av boende eftersom de lidit av andra sjukdomar än Covid och att det var toppen på isberget.

Anonym sa...

@ Berit,
vad jag ville säga med detta var att smittan som spridits ute i samhället, butiker, restauranger, kaféer etc. verkar inte haft så stort inflytande över mortaliteten. Vi hade en topp på intensivvården i början av april då man räknade med att nästan tusen intensivvårdsplatser var upptagna av COVID19-patienter.
Siffran jag hörde idag är att 56 intensivvårdsplatser i Sverige är upptagna av coronapatienter, dvs. endast 1/20-del av vad det var som värst. Pandemin är över.
Men nu har de politiska idioterna förhandlat med EU om att köpa in 4 miljoner doser vaccin. Och dessa måste betalas i förskott för att man skall producera dem. Vem skall ha dessa vaccinationer? Pandemin är över i Sverige. Nu väntar vi bara på Norge och Finlands pandemi.
Det är bra att smittan sprids och den skall spridas på sommaren då folk har solat och samlat på sig mängder av D-vitamin, som skyddar mot alla infektioner. D-vitamin bildar två viktiga proteiner i slemhinnan i svalg, bihålor, luftvägar och lungans epitelceller, catelicidin och defensin, som dödar samtliga virus och bakterier, de kommer i kontakt med. Tyvärr finns det inga infektionsläkare som pratar om detta. Man undrar vad de egentligen kan. Ja, inte är det nutritionens, spårämnens eller vitaminernas effekt.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.