19 juli 2020

Oförutsedda konsekvenser


Över hela USA stänger man de statliga skolorna. Vi har aldrig sett något liknande tidigare. Det är fantastiskt.
Den mest heliga kyrkan i Amerika stängs i stad efter stad.
Det statliga skolsystemet har varit USA: s etablerade kyrka i över ett sekel. Att se kyrkans präster begränsade till sina vardagsrum med Zoom och Skype är glädjande.

Ingenting som någon konservativ grupp någonsin har planerat kommer att få de effekter som stängningen av de statliga skolorna får.  Det kommer att tvinga lärarna att använda online-utbildning. Detta kommer att göra det mycket lättare för online-skolor som inte drivs av regeringen att hitta elever.
Det fina med allt detta är att det inte är nödvändigt att stänga skolorna. Barn i skolåldern är praktiskt taget immuna mot coronavirus. Så när de är praktiskt taget immuna, kommer de nu också att bli praktiskt taget utbildade. Detta är det bästa från två möjliga världar. Stängningarna är onödiga med tanke på epidemiologin, men de äger ändå rum.

   Det skulle ha varit än mer fantastiskt om det kunde tillskrivas en konspiration av de konservativa -  om man kunde ana en samordning, långsiktig planering och mod från de konservativa att skaka om undervisningen, men det finns ingen konspiration här. Det finns bara  coronaviruset.
Och konservativa är stora anhängare av det offentliga skolsystemet. De tycker att det är illa att de statliga skolorna stängs.

   De flesta skoldistrikt är redo att öppna igen. Så detta är inte en total seger men det är en stor symbolisk seger. Skoldistrikten som inte kommer att öppna igen, bevisar dag för dag att det inte är nödvändigt att elever transporteras med skolbussar till avlägsna byggnader, för att hållas inlåsta där åtta timmar om dagen.
Det betyder att det inte är nödvändigt för lärare att spendera tid på att hantera disciplinproblem. Disciplinära problem är föräldrarnas ansvar, inte lärarens. Bråkstakar, mobbare och andra problem i klassrummet hålls hemma där de hör hemma. Lärare kan sedan ägna sin tid åt undervisning. Kan man tänka sig!

Om Coronaviruset återkommer under hösten, kommer skolor över hela landet att stängas igen.
Jag vet inte om skoldistrikten är rädda för viruset, men de är verkligen rädda för advokater och anmälningar mot distrikten för att hålla skolorna öppna om domstolar beslutar att de borde ha stängt.

Föräldrarna är upprörda för de vill ha gratis barnvakt.  Folk gillar att få gratis tjänster som tillhandahålls av Staten. Barnpassning är en stor sak. Men det fungerar bara under åtta månader av året. Under de andra fyra månaderna måste föräldrarna ta hand om barnen. Det är därför vi har nyckelbarn.
Föräldrar i Los Angeles, San Diego och Atlanta lär sig nu att föräldraskap betyder ansvar.

Jag hoppas att andra skoldistrikt får panik i augusti och september och vägrar att öppna igen. Detta är den största nyheten för den konservativa rörelsen under min livstid. De statliga skolorna undermineras dag för dag och tron på de statliga skolorna undermineras dag för dag.

7 Kommentarer:

elina sa...

I Sverige håller man grundskolorna öppna. Om de skulle stängas får skolan eller någon ordna barntillsyn och skola för de föräldrar vilka arbetar i samhällsviktiga yrken. Vilka är de? Ingen vet säkert. När gymnasierna stängde klagade man på inställda skolmaten. Gymnasiebarnen klarade inte att fixa mat. Så skolorna och frivilligorganisationer delade ut matlådor.

Svenskarna, det hjälplösa folket.

Argus sa...

Det finns en del fördelar med distansundervisning. Fysisk mobbning är omöjligt och föräldrar kan upptäcka indoktrinering. Hade jag varit förälder med barn i skolåldern så hade jag spelat in lektionerna. Bara vetskapen om detta torde hindra dumheter.

Jag är själv kluven till övervakning. Å ena sidan bidrar det till uppklarade brott. Å andra sidan används av dem som inte vill oss väl. Sedan 1960-talet sitter två "svarta lådor" i varje kommersiellt flygplan. Den ena, Flight Data Recorder, registrerar diverse information om flygplanet och dess rörelser.

Den andra, Cockpit Voice Recorder, spelar in ljud och samtal i förarkabinen. Den senare har en raderknapp som kan radera innehållet om flygplanet står på backen med parkeringsbromsen tillslagen. I annat fall spelas innehållet över efter en tid. Så borde övervakningssystem fungera med skillnaden att raderknappen är en sparaknapp som på bilkamerorna och att varje "uttag" i systemen registreras och lagras.

Anonym sa...

Intressant. Kanske blir skattekonsekvenserna analyserade vad det lider?

Berit sa...

Vad jag minns från Sverige är att man inte tillåter hemundervisning. Är det fortfarande så ?

Anonym sa...

Hemundervisning är inte tillåtet, därför flyttar man bl.a. till Åland. Det finns naturligtvis fler länder som socialisterna ännu inte fördärvat totalt.
Det är ju den socialistiska indoktrineringsgraden det handlar om!!!

elina sa...

ja, Berit, hemundervisning är inte tillåten. Har dock skett i några fall med svårt utsatta elever då lärare har kommit hem och hjälpt till. Sällsynt. Flera familjer har flyttat till Åland för där är hemundervisning OK. Det är förstås folk som har yrken vilka kan skötas hemifrån.

Anonym sa...

Ja det stämmer, här tillåts inte någon hemundervisning.

Kristofer

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.