30 juli 2020

Paludan versus Sverige – brödrafolk

Från Snaphanen:
Paludan med Ingrid och Maria på flytande svenska. Han berättar också om Sveriges framtidsutsikter och hans syn på dem är i linje med mina. Sverige sjunker med rekordhastighet. Berlingske har artikeln idag. Sverige snubler igen: Krisen kan blive langvarig. 

Det är en ganska idyllisk rubrik som är typisk för en tidning som är mer liberal än borgerlig. Krisen blir inte bara djupare än 1992, den kommer antagligen att vara permanent, som ekonomen Hans Jensevik har visat i fyra korta videos.. Corona har helt enkelt varit en accelerator för en redan pågående samhällskollaps. Det kommer att starta som en lavin de närmaste 2-5 åren. Först sedan korona går den svenska statens budget back med 170 miljarder kronor.

Lars Bern om EU:s stödpaket: Sverige skuldsätts för generationer
"EU är neoliberalismens Sovjet, och Europa förlorar demokratin" (video)


” Han menar att syftet för de internationella finansintressen som står bakom och som också har varit aktiva i skapandet av EU, är att minska nationernas självbestämmande och att verka för ökad belåning. Genom att öka skuldsättningen kan de sen kräva att bolag privatiseras, något som blev väldigt tydligt i Greklandskrisen.

De svenska politikernas vilja att ställa upp på stödpaketet handlar om att de hoppas få välavlönade jobb inom de överstatliga organisationerna eller i de internationella bankerna och liknande bolag. Bern menar att Stefan Löfven har blivit grundlurad. Nu ser det ut som att inte ens den utlovade rabatten på Sveriges EU-avgift går igenom i beslutet i parlamentet.”

Läs också Sovjetisk dissident varnar för EU-diktatur.
En intervju med Vladimir Bukovsky 
av Paul Belien den 27 februari 2006

Herr Bukovsky besökte Europaparlamentet på inbjudan av Fidesz, (Ungerskt Medborgarforum). En medlem i den europeiska kristdemokratiska gruppen hade inbjudit Bukovsky från England, där han bor, med anledning av 50-årsdagen av 1956 års ungerska uppror. Bukovsky talade på en polsk restaurang mittemot Europaparlamentet, på inbjudan av Partiet för brittisk självständighet (the Independence Party), som han också är förespråkare för.Vladimir Bukovksky, en 63-årig rysk dissident och presidentkandidat, befarar att den Europeiska Unionen är på väg att bli ett nytt Sovjetunionen. I ett tal Bukovsky höll i Bryssel kallade han EU ett "monster" som måste förstöras, ju förr desto bättre, innan det utvecklas till en fullfjädrad totalitär stat. Hela artikeln

Tack Gerda!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.