27 juli 2020

Våldsamheter över hela landet
Det verkar som vi är tillbaka till en period av storskaliga kravaller, efter att det lugnat ner sig något under några veckor när ligisterna fokuserade på statyer .

President Trump har sänt hjälp för att bekämpa banditerna och det kommer nog att göra det värre,  så länge som Attorney General Barr fortsätter att vägra att åtala någon.
   Det är ganska uppenbart vid denna tidpunkt att om han tänkt sig att  väcka åtal mot någon, skulle han ha gjort det nu.

   TV nyheterna varje dag handlar till största delen om skrämselpropaganda om Covid,  samt om svarta unga män som skjuter varandra.  Vi har inget annat val än att läsa New York Times för att få information om upploppen, men förhoppningsvis kan de flesta se deras fördomar,  genom att jämföra med alla video-snuttar som finns på Twitter.
New York Times:

Veckor med våldsamma sammanstötningar mellan federala agenter och demonstranter i Portland, Ore., inspirerade tusentals människor att marschera genom gatorna i amerikanska städer under lördagen, och injicerade nytt liv i protester som till stor del hade avtagit under de senaste veckorna.

En av de mest intensiva protesterna var i Seattle, där en demonstrationsdag med fokus på polisvåld lämnade ett spår av trasiga fönster och människor som tvättade pepperspray från ögonen. Minst 45 demonstranter hade arresterats tidigt under kvällen och både demonstranter och poliser drabbades av skador.

Laglydiga människor börjar tröttna på allt detta. Här är ett exempel:

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit,
ju längre detta lider, desto mera kraft får denna rörelse. Du har helt rätt. De här människorna skall åtalas och dömas till det straff som lagen säger - 10 år. Lagar är till för att efterlevas - av alla.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.