28 juli 2020

Våra barns situation är urusel

Det här är en länk till en tre-timmars video där praktiserande läkare avslöja rädsla och panik kring bedrägeriet.

Video här.

Var särskilt uppmärksam på segmentet från 56:30 till 1:05:00 från en praktiserande barnpsykiater.
översättning:

”Pandemin är enligt min mening inte så mycket en medicinsk pandemi som det är en känslomässig pandemi, och denna emotionella pandemi är baserad på, och centrerad runt, rädsla.
 Rädslan är verklig, men den är inte baserad på verkligheten.

Jag har försökt tillhandahålla fakta, data, statistik, information till mina patienter och deras föräldrar i veckor och månader. Några av dem lyssnar, några av dem ändrar sig, eftersom de tror på att det förmodligen är mer som händer än vad de får höra, och vad de får höra är förmodligen inte helt korrekt. Mycket av det är lögner, mycket av det är felinformation.

Men många av föräldrarna och barnen  reagerar inte på information.

Jag är en stor förespråkare av fakta, jag är en stor förespråkare för information, jag är en
stora förespråkare för vetenskap.   Jag är en läkare. Det är så jag utbildades. 

Men jag vet också att om vi inte hanterar denna rädsla och tar till oss den och går vidare ...kommer information inte att vara till nytta.  Du kan inte använda information, oavsett hur exakt den är, såvida du inte är i ett lugnt sinnestillstånd.

Alla som har arbetat i det militära vet detta: när du är i ett tillstånd av panik, när du är terroriserad och är traumatiserad kan du inte tänka klart.  De flesta vuxna i min praktik, som kommer med barn för behandling, är i det tillståndet; de svarar inte på information.
De tillåter rädsla att styra deras beslut. ”

”Barnen lider och enligt min uppfattning är detta övergrepp mot barn. Vi lär en hel generation barn att leva i ett skräcktillstånd. Till att leva i rädsla för människor. ”

"Varför händer detta? Varför lever vi i detta tillstånd av rädsla, denna pandemi av rädsla?
Min tro är att det har funnits en ondskefull allians gjord mellan vissa politiker, vissa medier och speciella intressegrupper...”

[ En av de största specialintresse-grupperna är lärarnas fackföreningar och i delstaten Kalifornien är det den största ekonomisk bidragsgivaren till guvernören, till länet, till staden]

"... och de har effektivt sagt till föräldrarna att om du skickar dina barn tillbaka till skolan, i det ögonblick som de passerar tröskeln kommer de att dö.  Och innan de dör kommer de att döda alla lärare. Detta är inte ett misstag, detta är inte naivt, detta är en lögn. Det är en cynisk, manipulativ lögn, att hålla barnen som gisslan, för personlig vinst. Det är ondskefullt.

Vi gjorde ett misstag i mars. Det allra största misstaget i min uppfattning var att stänga skolorna.  Utan öppna skolor kan ingen arbeta. Och när ingen kan arbeta fungerar inte ekonomin. Och utan en fungerande ekonomi, har vi har ett land av beroende. Vi har ett land där vi inte har rätt eller förmåga att utöva val.  Och detta val kan vara från att arbeta eller gå i skolan, ända ner till i vilken riktning vi går i vår lokala stormarknad. “


1 Kommentarer:

elina sa...

Här stängde man bara gymnasiet och utbildning ovan det. Men grundskolan har varit mer än halvtomt så undervisningen har varit mycket personligt. På simkursen fanns bara mitt barnbarn hela våren så han har fått privatundervisning. På Parkour likadant.
När de första dog och tidningarna var fulla av Coronanyheter krisade många.

Hur det har varit på sjukvården är dock en skräckhistoria. Innan semestern kom dottern inte hem på 5 dygn. Kaos.


Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.