24 juli 2020

Vart bär det hän?


Tillräckligt lång tid har nu passerat för att vi ska kunna se tillbaka på lurendrejeriet runt Corona-viruset och få lite distans till det hela.
    Den nationella nedstängningen började för drygt fyra månader sedan,  den 15 mars 2020.
Vi lever nu i en helt ny verklighet -  inte skapad av ett virus, utan av reaktionerna runt ett virus - åtgärder som vidtagits av regeringen och media för aggressiva och ambitiösa politiska syften.

Den första anledningen för nedstängning var att “platta ut kurvan." Det innebar att vi behövde sprida smittohastigheten så att inte alla blev sjuka samtidigt och dö i onödan,  eftersom de inte kunde få behandling.
    Det var också då som man började med “social distansering” trots att denna praxis inte stöds av någon vetenskap.

 Vi började med ansiktsmaskerna några veckor senare, men genomförandet av social distansering var ett tydligt tecken på att regeringen och media använde metoder för att psykologisk bryta ner människor. Social distans är ett sätt att göra människor osäkra och rädda.

Inom de första veckorna efter nedstängningen var det uppenbart att sjukhusen inte skulle bli överfyllda och det skulle ha varit logiskt att öppna upp allt. Men de ville inte öppna allt igen, så de uppfann en ny ursäkt: “Vi måste se till att ingen alls blir smittad.

Vilket innebär att det var värt att kollapsa hela ekonomin och den grundläggande sociala ordningen, om det skulle förhindra att en person dör av coronavirus. Att människor skulle dö om ekonomin kollapsade låtsades man inte om.

Inget av detta har någonsin haft någon vettig mening. Inget av det var någonsin vetenskapligt.
Det var baserat på Regeringens och Medias förmåga att sprida masshysteri och få folket att gå med på saker utan att tänka. Det som verkligen är skrämmande är att människor fortsätter att följa denna flockmentalitet fast vi kan se hur galet det var.

För närvarande verkar vi helt enkelt famla i mörkret utan att ens veta vad målet är.

2 Kommentarer:

Unknown sa...

Social distansering är den metod som tillämpas i Sverige. Tanken är att smitta ej kan överföras om avstånd hålls till andra människor. Verkar rimligt tycker jag. Däremot är munskydd ännu ovanligt men ökar här i Skåne där jag bor.

Anonym sa...

@ Unknown,
COVID19 är över i Sverige nu. I början dog det 100 per dag i Sverige, för några dagar sedan dog endast 7 personer under en dag. Vi har för närvarande normal dödlighet enligt säsongen.
Det är därför helt orimligt att börja med munskydd av flera skäl. För det första är porerna så stora att virus lätt passerar ut och in. Och om de inte passerar ut och in så passerar de i alla fall åt sidorna, och där finns väl också människor. Hur skulle man annars få luft i lungorna om inte syrgasen kunde passera genom porerna in i munnen och koldioxiden ut genom porerna.
För det andra är det bästa skyddet att många människor genomgått sjukdomen, så man skall se till att så många människor som möjligt blir smittade på sommaren då de solat mycket och skaffat sig ett skydd i form av D-vitamin. Detta smittotillfälle skall inte skjutas till vintern då man kommer att drabbas mycket hårdare.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.